‘Prepaid Card’ uygulaması iki eyalette başlıyor

Güncelleme Tarihi:

‘Prepaid Card’ uygulaması iki eyalette başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2024 11:05

Bavyera Başbakanı Markus Söder, sığınmacılara nakit para yerine günlük ihtiyaçları karşılamaları için ‘Prepaid Card’ uygulamasına başlayacaklarını ilan ederken, Mecklenburg-Vorpommern Başbakanı Manuela Schwesig de ‘Prepaid Card’ uygulaması için yaz aylarını beklemeyeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da sığınmacılara yapılan ödemelerin azaltılması tartışmaları yoğunlaşırken, nakit para yerine gerekli günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için ‘Prepaid Card’ (yüklenen miktarda harcama yapılabilen ön ödemeli kart’ verilmesi için ilk somut adımlar atıldı. Almanya’nın bazı kesimlerinde yerel yönetimlerin ‘Prepaid Card’ uygulamasına başlaması üzerine başvuruda bulunan birçok sığınmacının Almanya’yı terk ederek ülkelerine geri dönmesi üzerine Mecklenburg-Vorpommern ve Bavyera’da da benzer uygulamalar için ön çalışmalar yapıldığı açıklandı. Eyalet başbakanları ile federal hükümet arasında yapılan görüşmelerde uygulamanın yaz aylarında başlatılması öngörüldüğü halde, Bavyera ile Mecklenburg-Vorpommern’de sığınmacılara nakit ödemelere kademeli olarak en geç iki ay içinde son verilmesinin planlandığı belirtildi.

Haberin Devamı

BAVYERA’DA PİLOT PROJE BAŞLAYACAK
CSU Genel Başkanı ve Bavyera Başbakanı Markus Söder, “Bavyera sığınmacılara nakit ödemelere diğer eyaletlerden daha önce son verecek. Önümüzdeki haftalarda bazı kesimlerde pilot proje olarak bunu başlatacağız. Günlük gerekli ihtiyaçları karşılayabilmeleri için sığınmacılara ‘Bavyera Kartı’ verilecek” dedi. Bu kartlarla en fazla 50 Euro para çekmenin mümkün olacağını belirten Söder, böylece sığınmacıların kendi ülkelerine para havale etme yolunun kapatılacağına dikkati çekti.

MECKLENBURG-VORPOMMERN DE YAZI BEKLEMEYECEK
SPD’li Mecklenburg-Vorpommern Başbakanı Manuela Schwesig de, ‘Prepaid Card’ uygulaması için yaz aylarını beklemeyeceklerini söyledi. Hedefin, istismarları engellemek ve bürokrasiyi azaltmak olduğunu ifade eden Schwesig, bazı bölgelerde deneme uygulamalarına başlandığını belirtti. Almanya’da tek başına yaşayan sığınmacıya 532 Euro, çiftlerde eş veya partnere 451 Euro, 14-17 yaşlarındaki çocuk başına 420 Euro, 6-13 yaşındakilere 348 Euro ve 0-5 yaş grubundakilere de 318 Euro ödeniyor. Ayrıca konut kirası ve yan giderleri devlet tarafından karşılanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!