Potsdam’da buluştular

Güncelleme Tarihi:

Potsdam’da buluştular
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2023 11:11

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron’u ikâmet ettiği başkent Berlin yakınlarındaki Brandenburg eyaletinin başkenti Potsdam’da konuk etti. 8 Aralık 2021’de göreve geldiğinden bu yana ilk kez eşiyle birlikte ikamet ettiği Potsdam’da yabancı bir ülkenin devlet başkanını ağırlayan Scholz, bu jestiyle Fransız-Alman ilişkilerine ne denli önem verdiğini gösterdi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Scholz, Macron’la dün (salı) akşama doğru evine yakın Barberini Müzesi’nin girişindeki kafede buluştu. Çok zamanları olmadığı gerekçesiyle müzeyi ziyaret etmeye iki lider, kafenin yakınındaki ‘Dostluk Adası’na yürüdü. Daha sonra da 1783 yılından beri hizmet veren Potsdam’ın ünlü ve tarihi ‘Ratswaage’ (Meclis Terazisi) restoranına geçtiler. Yeni Prusya yemekleri sunulan tarihi lokantanın ‘Aşçı Odası’ bölümünde Macron ve Scholz ile beraberlerindeki heyetler hem yemeklerini yedi hem de uzun uzun sohbet etti. Michelin yıldızlı tarihi lokantada yaklaşık üç saat süren yemekli buluşmayla ilgili bir açıklama yapılmadı ancak iki liderin başta Rusya’nın Ukrayna’da sürdürdüğü savaş olmak üzere son dönemlerde Avrupa Birliği’nin (AB) gündemine yeniden yerleşen sığınmacı sorununu görüştükleri ileri sürüldü.

Potsdam’da buluştular
2 TEMMUZ’DA YİNE GELECEK
Alman-Fransız dostluğunun temeli konumundaki Elysee Sözleşmesi’nin 60’ıncı yıl dönümü vesilesiyle ocak ayında Paris’teki buluşmalarında da Macron, Almanya Başbakanı Scholz’u başkentin Montparnasse kesimindeki ünlü ‘La Rotonde’ restoranında konuk etmişti. Emmanuel Macron’un Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in davetlisi olarak 2-4 Temmuz tarihlerinde de Almanya’yı ziyaret edeceği açıklandı. Cumhurbaşkanlığı makamının bulunduğu Bellevue Sarayı’nda geniş kapsamlı bir yemek verileceği ve Macron ile Steinmeier’in Ludwigsburg, Stuttgart ve Dresden kentlerini ziyaret etmelerinin planlandığı belirtildi.
Potsdam’da buluştular

Potsdam’da buluştular

Potsdam’da buluştular

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!