Politikacılara şiddet arttı!

Güncelleme Tarihi:

Politikacılara şiddet arttı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2022 13:41

Almanya’da politikacılara yönelik tehdit ve şiddet olaylarının endişe verici boyutlara ulaştığı bildirildi. Konuyla ilgili rapor hazırlayan Federal Kriminal Dairesi (BKA), geçen yıl politikacılara yönelik 4 bin 258 dolayında suç unsuruna rastlandığını duyurdu.

Haberin Devamı

SİYASİ motifli şiddet olaylarının devlet düzeni ve demokrasi için büyük tehdit unsuru haline geldiğini söyleyen Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser (SPD), tehditlerin yayıldığı sosyal medya platformlarına karşı etkili bir şekilde mücadele edileceğini belirtti.

ONLINE PLATFORMLAR DAHA SIKI DENETLECEK
2017 yılında 1527 olan suç unsurunun son yıllarda olağanüstü artış gösterdiğine dikkati çeken İçişleri Bakanı, başta Telegram olmak üzere anonim tehdit içeriklerinin paylaşıldığı online platformlarının daha sıkı denetleneceğini söyledi. Kin ve öfke yayan sosyal medya hesaplarının takip edilerek gereken yasal işleme tabi tutulacağını vurgulayan Faeser, radikalleşmenin önüne ancak böyle geçilebileceğini dile getirdi.

RADİKALLEŞME KORONADA ARTIŞ GÖSTERDİ
Sosyal medya platformlarındaki radikalleşme eğiliminin korona salgınından sonra büyük artış gösterdiğine dikkat çekilen BKA raporunda, özellikle mesajlaşma sistemi Telegram’daki gelişmelerin ürkütücü boyutlarda olduğu vurgulandı.

BAKMADAN GEÇME!