PEGIDA’cı polisin aşırı sağ ile bağı mı var?

Güncelleme Tarihi:

PEGIDA’cı polisin aşırı sağ ile bağı mı var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2018 12:41

Geçen hafta perşembe günü Dresden’deki PEGIDA gösterisinde ZDF ekibini engelleyen, hakaret eden ve diğer polislerin de müdahale etmesini sağlayan Maik G. adlı polis memurunun, çok hassas veri bankasına erişim yetkisi olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da kamuoyu, polis memuru Maik G.’nin PEGIDA gösterisine katılmasını tartışırken, yeni bir bilgi daha kamuoyuna yansıdı. Orta Almanya Televizyon kanalının (MDR) araştırmasına göre Saksonya Eyaleti Asayiş Şubesi’nde görevli Maik G.’nin, devletin çok hassas veri bankasına erişim yetkisi var. Bu hassas veri bankasının başında Almanya’da yaşayan tüm yabancıların sicil kaydının bulunduğu Yabancılar Kayıt Merkezi (ZAR) geliyor. Bu durumda yabancılarla ilgili bilgilerin aşırı sağcı örgütlerin eline geçme tehlikesi çok yüksek.

DAHA ÖNCE DE KATILMIŞ
MDR’nin haberine göre Maik G.’nin aynı zamanda suç olayları ve tüm soruşturmaların kayıt altına alındığı polisin veri bankası İVO’ya da erişim yetkisi bulunuyor.
Maik G.’nin video görüntülerinde sadece ZDF ekibine sözlü saldırmakla kalmayıp aynı zamanda Başbakan Merkel için “Halk düşmanı” diye slogan atan grubun tam ortasında yürüdüğü de belirlendi. Eyalet Asayiş Şubesi, daha önce de PEGIDA gösterilerine katıldığı fotoğraflarla ortaya çıkan Maik G.’nin aşırı sağ çevrelerle bağını araştırıyor.

Haberin Devamı

‘GAZETECİLER ÖZGÜRCE ÇALIŞABİLMELİ’
Almanya Başbakanı Angela Merkel de konuyla ilgili tartışmalara resmi ziyaret için gittiği Gürcistan’ın başkenti Tiflis’ten yaptığı açıklamayla katıldı. Merkel, “Basın özgürlüğü konusundaki kararlılığımı kesin bir dille ifade etmek istiyorum. Gösteri düzenleme hakkı sağlanmak zorundadır. Ancak bir gösteriye giden kişi, medya tarafından izleneceğini ve çekim yapılacağını da hesap etmek zorunda. Gazeteciler özgürce çalışabilmelidir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!