Patricia Schlesinger’e ‘yolsuzluk’tan soruşturma açıldı

Güncelleme Tarihi:

Patricia Schlesinger’e ‘yolsuzluk’tan soruşturma açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2022 10:27

Yolsuzluk iddiaları nedeniyle ARD Genel Müdürlüğü’nü bırakan ve RBB Genel Müdürlüğü’nden de istifa etmek zorunda kalan Patricia Schlesinger ile eşi ve RBB Yönetim Konseyi Başkanı hakkında Berlin Savcılığı yolsuzluk ve çıkar sağlama şüphesiyle soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

BERLİN Savcılığı, yolsuzluk iddiaları üzerine Alman Devlet Televizyon Kurumu ARD’de fahri olarak üstlendiği Genel Müdürlük görevini bırakmak ve 2016 yılından beri sürdürdüğü Berlin-Brandenburg Radyo Kurumu (RBB) Genel Müdürlüğü görevinden de istifa etmek zorunda kalan Patricia Schlesinger’in peşine düştü. Berlin’de yayımlanan günlük gazetelerden Der Tagesspiegel, Schlesinger’in yanı sıra haftalık Der Spiegel dergisinin eski muhabirlerinden olan eşi Gerhard Spörl ile RBB Yönetim Konseyi Başkanı Wolf-Dieter Wolf hakkında Berlin Savcılığı’nın yolsuzluk, çıkar sağlama ve kamu varlığına ihanet şüphesiyle soruşturma başlattığına yer verdi. Temmuz ayı başlarında Brandenburg Eyalet Parlamentosu Almanya için Alternatif (AfD) grubu Patricia Schlesinger hakkında benzer suçlamalarla suç duyurusunda bulunduğu halde, şüpheli bir durum görülmediği için soruşturmaya gerek görülmediği, ancak son günlerdeki somut iddialar üzerine Berlin Savcılığı’nın harekete geçtiği resmen açıklandı.

Haberin Devamı

Patricia Schlesinger’e ‘yolsuzluk’tan soruşturma açıldı

YEMEK PARASINI RBB’DEN ALDI
2016 yılında RBB’nin başına geçtikten sonra Patricia Schlesinger’in eski bir gazeteci olan emekli eşi Gerhard Spörl’e Berlin Fuarı’nda 75 bin Euro karşılığı medya danışmanlık hizmeti vermesi için ‘arabuluculuk’ yaptığı, makam odasının restorasyonu ve yeni mobilyalarla donatılması için 658 bin 112 Euro 25 cent ödendiği ileri sürüldü. Audi A8 model 145 bin Euro değerinde makam aracı kullandığı ve aynı aracı zaman zaman eşinin de özel işlerinde kullandığı da suçlamalar arasında yer aldı. Kendi evinde ağırladığı misafirler için lokantalardan ve catering şirketlerinden yiyecek içecek siparişi vererek, fatura karşılığı tüm giderleri RBB’den aldığı da iddia edildi. Bir akşam yemeğinde Schlesinger’in eşiyle birlikte konuğu olan Berlin Emniyet Genel Müdürü Barbara Slowik, “Bunun bir iş yemeği olduğu aklıma bile gelmedi. Bild gazetesi başka konukların da bulunduğu akşam yemeği için 1154 Euro 87 cent fatura kesildiğine ve Schlesinger’in bunu RBB’den aldığına yer verdi.

BAKMADAN GEÇME!