SPD'de isyan: 'Partiyi daha iyi yönetecek biri varsa gelsin'

Güncelleme Tarihi:

SPDde isyan: Partiyi daha iyi yönetecek biri varsa gelsin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2018 14:52

Almanya'da hükümeti oluşturan koalisyon partileri içindeki sarsıntılar durmuyor. CDU lideri Merkel'in görevi bırakacağını açıklamasının ardından SPD lideri Nahles de "Partiyi daha iyi yönetecek biri varsa gelsin" dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) Genel Başkanı Andrea Nahles, parti içinde samimiyet ve açık sözlülük çağrısında bulundu ve "Eğer bu görevi daha hızlı ya da daha iyi yapacağını düşünen biri varsa ortaya çıkmalıdır" dedi. 2019 yılının sonunda gerçekleşmesi planlanan parti kurultayının öne çekilmesi taleplerini eleştiren Nahles, "Eğer bu işi doğru bir biçimde yapmak istiyorsak, gelecek yıla kadar zamana ihtiyacımız var. Şimdi düşünüp taşınmadan her şeyi yıkıp geçmek, saçma olacaktır" ifadelerini kullandı. Nahles, "Açıkçası bir parti kurultayının öne çekilmesi ya da kadrolarda değişikliğe gidilmesinin ne fayda getireceğini merak ediyorum" dedi.

SPDde isyan: Partiyi daha iyi yönetecek biri varsa gelsin

Haberin Devamı

KÜHNERT: KAYBEDECEK ZAMAN YOK
Partinin gençlik teşkilatı Jusos'un (Genç Sosyalistler) lideri Kevin Kühnert ise, parti yönetiminin aksine kurultayın öne çekilmesi gerektiği görüşünde. Kühnert koalisyonun kırılgan bir durum içerisinde bulunduğunu ve kaybedecek zaman olmadığını vurgulayarak, "Parti programının 600 delegeyle birlikte bir an önce ele alınması gerektiğini" söyledi. Kühnert'in lideri olduğu Jusos, geçen yıl düzenlenen olağanüstü SPD parti kurultayında Hıristiyan Birlik partileriyle koalisyona gidilmemesi için kampanya yapmıştı.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!