Partisine rağmen seçimi kazandı

Güncelleme Tarihi:

Partisine rağmen seçimi kazandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2015 11:28

Almanya’da Hamburg Eyalet Meclisi seçimlerinin en büyük sürprizi hiç şüphesiz Nebahat Güçlü oldu. Yeşiller’in ihraç etmek istediği Nebahat Güçlü, kimine göre sağın oylar-ıyla seçimi kazandı. Asıl gürültü ise şimdi kopacak.

Haberin Devamı

Olay bir skandal gibi kamuoyuna yansıtıldı. Yeşiller’den 25’inci sıradan aday olan Nebahat Güçlü, parti içinde geleceği güçlü bir siyasetçi olarak görülüyordu. Ama tam seçim kampanyasının ortasında ülkücü olarak bilinen Almanya Türk Federasyonu’nun gecesinde bir konuşma yapınca kıyamet koptu. Haber önce Hamburg’ta yerel bir gazetede yer aldı. Bunu Alman basını aldı. Bir Yeşillerli, ülkücülerin toplantısında nasıl seçim kampanyası yapar diye Nebahat Güçlü’yü topa tuttu. Yeşiller Hamburg Teşkilatı, “Seçimde Türk sağının oylarını topladı” yorumlarından korkup Nebahat Güçlü’ye “Adaylıktan çekil” dedi. Hatta Nebahat Güçlü’yü parti için tehlikeli diye sınıflandırıp tüm üyelik haklarının dondurulmasını kararlaştırdı.

KAFA TUTTU

Sadece partisi değil, Nebahat Güçlü’nün başkanı olduğu Hamburg Türk Toplumu da karıştı. Başkanlıktan istifasını isteyenler oldu. Ardından Yeşiller’e yakın o

Partisine rağmen seçimi kazandı
lan işyeri, çıkışını verdi. Yeşiller’den daha önce Hamburg Eyalet Parlamentosu Başkanvekilliği yapan Nebahat Güçlü için, “Artık kariyeri bitti. Hiçbir Alman seçmen, Nebahat Güçlü’ye oy vermez” denildi. Ve pazar günü seçim yapıldı... Ama Nebahat Güçlü’nün seçilip seçilmediği pazartesi geç vakte kadar belli değildi. Güçlü tüm oylar sayıldıktan sonra, 5 bin 536 oyla seçimi kazandı. Hatta Yeşiller’in eyalet listesinde aldığı oylarla 25’inci sıradan 7’nci sıraya yükseldi.

BEN DE BEKLEMİYORDUM

Kendisini arayıp kutladım ve “Sizin yerinizde bir başkası olsaydı, çoktan pes etmişti. Siz böyle bir sonuç bekliyor muydunuz?” diye sordum. Cevabı aynen şöyle oldu: “Ben mücadeleci biriyim. Bu olaylar beni daha fazla ateşler. Çok açık söyleyim ben de böyle bir sonuç beklemiyordum. Bana karşı yürütülen bu kampanyalar beni hasta etti. İşyerim çıkış verdi. Partiden ihraç süreci, işyerinden atılmam, Hamburg Türk Toplumu’ndaki istifalar... Beni her yerden vurmaya çalıştılar. Çok ciddi sağlık sorunları yaşadım. Üç hafta hiçbir şey yapamadım. Bırakın seçim kampanyasını evden çıkamaz durumdaydım. Buna rağmen kazanmış olmak ve 25’inci sıradan 7’nci sıraya yükselmek, benim için de büyük bir sürpriz oldu.”

SAĞIN OYLARI MI

Nebahat Güçlü için cami dernekleri ve ülkücü çevreyi sandığa mobilize ederek kazandı yorumları var. Hatta, “Yeşiller oylarını Türk sağının oylarıyla artırdı” diyenler var. Nebahat Güçlü bu yorumları tamamen yanlış buluyor. Cevabı şöyle: “Her aday her yerde seçim kamapnayası yapar. Yeşil adaylar da dahil hiç cami tanımayan adaylar camilerde toplantı yaptılar. Hatta benim partimin teşkilat Başkanı Katharina Fegebank iki hafta önce Milli Görüş’ün camisinde panele katıldı. Camiye giden insanı sağ ya da sol diye nitelemek yanlış.”

ŞİMDİ NE OLACAK?

Nebahat Güçlü, seçimi kazandı ama Yeşiller yönetimi onun grupta kalmasını istemiyor. Şimdi ne olacak? Bugün Hamburg Yeşiller’in genel kurul toplantısı var. Seçilen milletvekillerinin görev alanları belirlenecek. Nebahat Güçlü raporlu olduğu için genel kurula katılamayacağını söyledi. “Ayrıca Yeşiller yönetimi beni çok yaraladı. Bana karşı yürütülen kampanyadan sorumlu yöneticilere karşı asıl mücadelem şimdi başlıyor” diyen Güçlü, kendini halen Yeşillerli görüyor. Ama Yeşiller’de kalmazsa, milletvekilliği görevine bağımsız olarak devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!