Paris’ten sonra Berlin’de mi yasaklıyor!

Güncelleme Tarihi:

Paris’ten sonra Berlin’de mi yasaklıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2023 11:08

Avrupa’da büyük kentlerde özellikle turistlerin ve gençlerin tercih ettiği ‘elektrikli scooter’lar Almanya’da da tartışılıyor.

Haberin Devamı

PARİS’te yapılan halk oylamasında katılımcıların büyük çoğunluğunun elektrikli scooter’ların yasaklanması yönünde oy kullanmasından sonra Almanya’da da bu araçların geleceği gündem oldu. Yabancı turistlerin cazibe merkezi başkent Berlin, şu anda scooter’ları yasaklamayı planlamıyor. Ancak yeni kurulacak hükümetin bir düzenleme getirmek istediği belirtildi. Paris’te yapılan referandumda katılımcıların yüzde 89’u scooter’ların yasaklanmasından yana görüş belirtmişti. Paris yönetimi eylül ayından itibaren kentteki scooter’ları yasaklayacak. Paris’te yaklaşık 15 bin civarında scooter bulunuyor. Hollanda ve İngiltere’de de birçok büyük şehirde scooter’lar yasaklanmış durumda.

‘KAOTİK PARKLANMA SON BULMALI’
Berlin’de tahmini olarak 27 Nisan’dan itibaren görevi devralacak olan yeni iktidar da scooter sorununa yönelik açıklama yaptı. CDU’lu politikacı Ottilie Klein, “Berlin’de mobilite kavramı, aynı zamanda e-scooter ve kiralık bisikletlerin şehrin her yerinde kullanılabilmesini de içeriyor” diyerek bu araçların yasaklanmasına yönelik şimdilik bir plan olmadığını açıkladı. Ancak Klein, bu araçların dağınık durmasından dolayı yaşanan düzensizliğe dikkati çekerek, “Kaotik parklanma son bulmalı, çünkü bu durum yayalar, bisikletliler ve araç trafiği için bir engel ve tehlike oluşturuyor. Bu nedenle sabit park istasyonlarının sayısı artırılmalı ve yasa dışı parklara karşı daha fazla önlem alınmalıdır” dedi.

Haberin Devamı

MAKSİMUM HIZ 20 KM
Almanya’da e-scooter’lar Haziran 2019’dan bu yana kullanılıyor. Bu araçların maksimum hızı saatte 20 km olarak sınırlandırıldı. Ancak scooter’ların karıştığı trafik kazalarının sayısı 2020’den bu yana neredeyse 5 kat arttı. Federal İstatistik Ofisi verilerine göre 2020 yılında 92 trafik kazası kaydedilirken, 2021’de 282, 2022’de 442 kaza kayıtlara geçti. Vakaların yüzde 69.7’sinde kazalara scooter sürücülerinin neden olduğu tespit edildi. Hatalı yol kullanımı, alkol veya diğer sarhoş edici maddelerin etkisi, kazaların ana nedenleriydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!