Pandemi bitti, suçlamalar bitmedi

Güncelleme Tarihi:

Pandemi bitti, suçlamalar bitmedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2024 11:29

Almanya’da pandemi döneminde bazı bilgilerin halktan saklanarak yanlış kararlar verildiği tartışmaları devam ederken, Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach da bir şirkete kural dışı reklam kampanyası yaptırmakla suçlandı.

Haberin Devamı

DÜNYAYI kasıp kavuran Kovid-19 pandemi dönemi geride kaldığı halde, Almanya’da yeni suçlamalar gündeme geldi. Uzmanlar tarafından hazırlanan raporların yanlış değerlendirildiği veya göz önünde bulundurulmayıp, hiç gerek olmadığı halde, CDU’lu Angela Merkel’in başbakanlığı döneminde ilk ve orta dereceli okullar ile diğer eğitim kumlarının aylarca kapatılmasının bir hata olduğu tartışmaları sürerken, şimdi de gözler SPD’li Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach’a çevrildi. Almanya’da yayımlanan günlük gazetelerden Bild, Sayıştay’ın Federal Sağlık Bakanlığı’nın o dönemlerde “Kendimi koruyorum” sloganıyla sürdürülen aşı kampanyasının usullere uygunsuz bir şekilde bir şirkete vererek, devleti 44.8 milyon Euro zarara uğrattığı görüşünde olduğuna yer verdi.

Haberin Devamı

Pandemi bitti, suçlamalar bitmedi

İHALE AÇMADAN GÖREVLENDİRİLDİ
Bakanlık adına ‘Scholz&Friends’ şirketi pandemi kampanyası sürdürürken, 2022 yılında SPD adına seçim kampanyası afişlerini de hazırlayan ‘brinkertlück’ şirketinin ihale açmadan görevlendirildiği belirtildi. Federal Meclis Bütçe Komisyonu’nun da bunun kurallara uygun olmadığı sonucuna vardığına işaret edildi. Bild gazetesinin haberinde, Bütçe Komisyonu’nun ‘brinkerlück’ şirketinin ihale açılmadan görevlendirildiği, şirketle yapılan sözleşmenin bazı bölümlerini söz konusu ajansın rekabet gücünü zayıflatmamak gerekçesiyle gizli tuttuğu, ajans ile Federal Sağlık Bakanlığı ve Robert Koch Enstitüsü arasında yapılan görüşmeler sırasında protokol tutulmadığı yer aldı. Sayıştay’ın bu yönde ciddi eleştirilerinin bulunduğuna da dikkat çekildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!