Paderborn’da hedef 35 puan

Güncelleme Tarihi:

Paderborn’da hedef 35 puan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2015 15:04

Bundeszliga'da tarihinde ilk kez mücadele eden Paderborn, Augsburg maçında galip gelerek ligde kalma umudunu artırdı. Paderborn'un Yardımcı Antrenörü Volkan Bulut “Biz ligde kalma konusunda hiç umudumuzu yitirmedik. Futbolcularımıza da bunu aşılıyoruz” dedi. Bulut “Son Augsburg maçında aldığımız galibiyet ve üç puan bize keyif verdi. İyi moral oldu. Geriye altı maçımız var. Tüm karşılaşmalar final havasında oynanacak. Galibiyet ve aldığımız üç puan bu maçlar için motivasyonumuzu ve moralimizi yükseltti.”

Haberin Devamı

BUNDESLİGA'da 18 takım mücadele ediyor. Bu takımlar arasında kurulduğundan beri ilk kez bu sezon Bundesliga'da mücadele eden tek takım Paderborn. Mütevazi bir kadrosu var. ligin en düşük bütçesine sahip. Ligi yükseldiği günden beri düşeceğine kesin gözüyle bakılan tek takım. Sezonun ilk yarısında inanılmaz sonuçlar aldı. Bir ara liderlik koltuğuna da oturdu. Ancak sezonun ikinci arısında tam bir çöküş yaşadı. Hızla irtifa kaybedip ligin alt sıralarına düştü. Takımın aldığı kötü sonuçlar, son alınan Augsburg galibiyetinin önemi ve ligde kalıp kalmayacağı ile ilgili Paderborn Yardımcı Antrenörü Volkan Bulut önemli açıklamalarda bulundu. Söz Bulut'un...

KEYİF VEREN BİR GALİBİYET

Bulut “Son Augsburg maçında aldığımız galibiyet ve üç puan bize keyif verdi. İyi moral oldu. Geriye altı maçımız var. Tüm karşılaşmalar final havasında oynanacak. Galibiyet ve aldığımız üç puan bu maçlar için motivasyonumuzu ve moralimizi yükseltti. Bu galibiyete çok ihtiyacımız vardı. Futbolcuların yeniden maç kazanabileceklerine inanması çok öne

Paderborn’da hedef 35 puan
mli. Bundan sonraki maçlarda kazanma hırsı ve inançlarını sahaya yansıtacaklar” dedi.

HER HAFTA DAHA İYİ OYNUYORLAR

Sezonun ikinci arısında alınan kötü sonuçlara rağmen, takımın iyi oynadığını savunan Bulut, şansızlıklardan şikayet etti. Bulut “Futbolcularımız aslında çok iyi mücadele ediyorlar. Her hafta daha da iyi oynuyorlar. Ancak bir türlü istediğimiz galibiyetleri alamadık. Bu durum futbolcuların canını sıktı. Güvenlerini azalttı. Futbolda üst üste kaybedince insan kaybetmeye alışıyor. O kötü gidişe, bazen çok da iyi oynasanız dur diyemiyorsunuz. Son hafta ligde üst sıralara oynayan, bir takımı yendik. Bu da bizim gücümüzü gösteriyor. Çok önemli üç puan aldık. Kötü günlerin geride kaldığını ancak zor günlerin bizi beklediğini biliyoruz.”

ALTIMIZDAKİ VE ÜSTÜMÜZDEKİ TAKIMLAR

Bulut, Paderborn'un bütçesinin Bundesliga seviyesinin çok altında olduğunu ve ligde mütevazi bir kadro ve küçük bir bütçe ile mücadele ettiklerini belirterek “Biz küçük bütçeli ve kısıtlı kadroyla dünyanın en iyi liginde mücadele ediyoruz. Bana göre Bundesliga dünyanın en kaliteli ligi. Çok iyi takımlar var. bunlar arasında olmak önemli. Bu takım son haftalara kadar ligde kalma umudu ve şansı buluyorsa bu da bir başarı. Bayern münih, Dortmund, Schalke ve Wolfsburg'un bütçesini bizimle kıyaslamak bile mümkün değil. Bizim altımızdaki ve üstümüzdeki takımların bütçesine bakın. Stuttgart, Hamburg ve Hannover'in bütçesiyle bizim bütçemiz karşılaştırılamaz.”

KÖTÜ SÜRECİ HESABA KATMIŞTIK

Bulut, uzun lig maratonunda her takımın kötü bir dönemi olabileceğini belirterek “Ligde kötü bir süreç yaşayacağımızı bekliyorduk. Bunun teknik heyet olarak bizler öngördük. Teknik heyet olarak hiçbir zaman moralimizi bozmadık. Teslim olmadık. Pes etmedik. Yüzümüz hep güldü. Kendimizin inancını futbolculara da yansıttık. Onlara kazanacaklarını söyledik ve inandırdık. Kendi aramızda yaptığımız görüşmelerde biz bu işi başaracağımıza hep inandık. Sezonun ilk yarısında hiç kimsenin bizden beklemediği bir başarı elde ettik. Aynı başarıyı sürdürmek istiyoruz. Ligde yeni bir takımdık. Rakipler bizi bilmiyordu ve tanımıyordu. Ciddiye de almadılar. Bizi küçümsediler. Biz de bu durumu iyi değerlendirdik. Sezonun ikinci yarısında ise bizim karşımıza daha güçlü ve etkili çıktılar. Bizim gücümüzü anladılar ve bizi tanıdılar. Bundesliga'da bu sezon Bayern Münih, Wolfsburg, Gladbach ve Leverkusen dışında tüm takımlar kriz yaşadı. Bu futbolda var. Her takımın kötü günleri olabiliyor.”

ÖNCELİKLİ HEDEF 35 PUAN

Paderborn, geri de kalan altı haftada altı zorlu maça çıkacak. İlk maçı bu hafta Dortmund ile deplasmanda. Ardından Werder Bremen'i konuk edecek. Freiburg ile deplasmanda oynadıktan sonra sahasında bu kez Wolfsburg'u ağırlayacak. Schalke ile deplasmanda oynadıktan sonra sezonun son maçında Stuttgart ile sahasında karşı karşıya gelecek. Bulut “Sezonun son altı haftasında zor maçlarımız var. Ama bu ligde geride kalan 28 hafta herkese şunu gösterdi: Her takım her takımı yenebilir. Biz de böyle düşünüyoruz. Futbolcularımız son altı haftayı en başarılı şekilde geçirecektir. Hedefimiz ligde kalmak. Bunun için de 35 puana ulaşmayı hesaplıyoruz. 35 puan biz ligde bırakabilir. Onun altındakiler ise baraj maçı şansı tanıyacaktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!