Özlem Öz, yeniden Uyum Meclisi’nde

Güncelleme Tarihi:

Özlem Öz, yeniden Uyum Meclisi’nde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2022 10:42

Ekim ayında yapılan seçimlerde yüksek oy almasına rağmen tüzüğe uymayan bazı gerekçeler gösterilerek Uyum Meclisi’ne giremeyeceği açıklanan Özlem Öz’ün itirazı kabul edildi.

Haberin Devamı

SPD International listesinden geçen ekim ayında yapılan Nürnberg Uyum Meclisi seçimlerinde yeterli oyu alan Özlem Öz, secim kurulunun ‘usulsüzlük’ kararıyla Meclis’e girememişti. Nürnberg Uyum Meclisi Başkanı İlhan Postaloğlu ile Nürnberg Metropol Türk Toplumu (tgmn) Başkanı Bülent Bayraktar ise bu karara itiraz etmişti. Hürriyet gazetesi de ‘Nürnberg Uyum Meclisi seçimlerine gölge düştü’ başlığıyla konuya dikkati çekmişti. Sivil toplum kuruluşlarının da seçim kurulunun kararına itiraz etmesi üzerine oylar geçerli sayıldı ve Özlem Öz yeniden Uyum Meclisi’ne girdi. Nürnberg Uyum Meclisi geçici bir süre için 31 sandalyeye çıkarılacak, tüzükteki yanlış anlamaya yol açan eksiklikler bir sonraki seçime kadar giderilecek şekilde onaylandı.

YARARLI BİR KARAR ALINDI
tgmn Başkanı Bayraktar yeni gelişmeyle ilgili, “Seçim komisyonuna pragmatik önerimin kabul edildiği için teşekkür ederim. Kimseyi mağdur etmeyerek Nürnberg Belediyesi yararlı bir karar aldı. İyi niyet olduktan sonra demokrasilerde çözümler tükenmez. Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı başta olmak üzere Nürnberg Belediyesi’ni, Nürnberg Uyum Meclisi Başkanı dostum İlhan Postaloğlu’nu ve Özlem Öz’ü tebrik ederim” diye konuştu.
Nürnberg Uyum Meclisi Başkanı İlhan Postaloğlu ise şunları söyledi: “Bu sandalye dağılımı kesinlikle karara bağladığımız yöntemi temsil etmiyor. Demokratik bir kurum olan Nürnberg Uyum Meclisi’nin iradesi bir yanlış hukuki yorumlama ile karşı karşıyaydı. Demokratik olmayan yöntem kabul edilemez. Bu konuya itirazımızı devam ettirdik, mağdur edilen adayın Türk olmasına bakmadan. Bu, prensip olarak bir yanlışı düzeltme girişimiydi. Özlem Öz’e verilen oyların boşa gitmemesi için çaba gösterdik ve mutlu sonuca ulaştık. Bülent Bayraktar’ın da konuya duyarlı davranıp Öz’ün hakkını araması bizleri sevindirdi. Bu sonuca katkı sunan herkese teşekkür ederim.”

Özlem Öz, yeniden Uyum Meclisi’nde
Bülent Bayraktar, Özlem Öz, İlhan Postaloğlu, Ali Arslan

BAKMADAN GEÇME!