Başbakanlar ‘otomobili yeniden icat etmek’ için buluştu

Güncelleme Tarihi:

Başbakanlar ‘otomobili yeniden icat etmek’ için buluştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2019 16:04

VW'NİN merkezi Aşağı Saksonya, Daimler ve Porsche'nin merkezi Baden Württemberg ile BMW ve Audi'nin merkezi Bavyera Eyaleti'nin başbakanları daha fazla iş birliği kararıyla başkent Berlin'de basının önüne çıktı.

Haberin Devamı

DİZEL skandalı ve elektrikli otomobil tartışmalarının tüm hızıyla sürdüğü Almanya’da otomobil sanayisine ev sahipliği yapan üç eyaletin başbakanı otomobil sanayisinin geleceği için buluştu. Aşağı Saksonya Başbakanı Stephan Weil, Bavyera Başbakanı Markus Söder ve Baden Württemberg Başbakanı Winfried Kretschmann, otomobil sektörünün yeniden yapılanması için çok daha sıkı bir iş birliğine gideceklerini açıkladı. Üç başbakan, federal hükümeti ise elektrikli otomobil ve otonom araç üretiminde sektörün yeniden yapılanmasını teşvik edecek şartları yaratmak için daha fazla tempoya çağırdı.

‘ELİMİZİ ÇABUK TUTALIM’
Bavyera Başbakanı Söder “Çok zaman kaybettik. Elimizi çabuk tutmalıyız” derken Aşağı Saksonya Başbakanı Stephan Weil, “Zaman aleyhimize işliyor. Büyük sorunların üstesinden beraber gelmeliyiz. Burada söz konusu olan sanayinin amiral gemisi” diye konuştu. Baden Württemberg Başbakanı Kretschmann ise “Otomobil yeniden icat ediliyor” dedi. Alman otomotiv sanayi emisyon değerleriyle oynanan dizel skandalı nedeniyle kriz yaşıyor. Otomotiv sanayi elektrikli otomobile geçilmesi için yoğun baskı altında. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!