Ortakların sığınmacı çıkmazı

Güncelleme Tarihi:

Ortakların sığınmacı çıkmazı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2023 10:11

Sığınmacı sayısındaki artış nedeniyle Almanya’da huzursuzluk arttı. Koalisyon hükümetini oluşturan SPD, Yeşiller ve FDP arasında ciddi sıkıntılar yaşanmaya başladı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da CDU/CSU ile sağ popülist AfD, sığınma başvuruları reddedilenlere para yardımı yapılmamasında, Sol Parti ise sığınmacılara kapıların kapatılmamasında ısrar ediyor. Hükümet partileri ise yaşanan görüş ayrılıkları nedeniyle birbirine düştü. FDP, aralarında Tunus, Cezayir, Fas ve Hindistan’ın da bulunduğu bazı ülkelerin ‘güvenli ülke’ kategorisine alınmasını ve sığınmacılara nakit para yerine yiyecek, içecek, giysi, temizlik malzemeleri gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ‘Prepaid Card’ (yüklenilen miktarda harcama yapılabilen ön ödemeli kart) verilmesini istiyor. FDP ayrıca sığınmacıların ülkelerine para havale etmelerine de izin verilmemesi önerdi. SPD bu öneriye sıcak bakarken, Yeşiller ise karşı çıktı. Yeşiller, Hindistan gibi ülkelerin ‘güvenli ülke’ kategorisine alınmasının Almanya’da geçerli ‘İltica Yasası’ ile bağdaşmadığı görüşünü vurguladı. Yeşiller aynı zamanda bürokratik yük getireceği ve sıkıntılara yol açacağına dikkati çekerek, ‘Prepaid Card’ uygulamasına da karşı çıktı.

Haberin Devamı

SIKINTILAR ARTABİLİR
FDP Federal Meclis Grup Başkanı Christian Dürr, Almanya’ya düzensiz göçün engellenmesi ve gelen sığınmacı sayısının azaltılması için bu önerilerinin hayata geçirilmesinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı. “Almanya’ya gelmek isteyen ve gelen sığınmacı sayısı şu anda çok yüksek” diyen Şansölye Olaf Scholz’un ise önlemlerin sertleştirilmesine destek verdiği belirtilirken, koalisyonda sıkıntıların artmasının beklendiğine dikkat çekildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!