Organize suçların şifreleri çözülecek!

Güncelleme Tarihi:

Organize suçların şifreleri çözülecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2023 10:14

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, organize suçlarla mücadelede kararlı olacaklarının sinyalini verirken, suç örgütleri arasındaki şifreli iletişimin çözülmesinin önemli olduğunu söyledi. Faeser, Tagesspiegel’e verdiği demeçte, “Amacım suç yapılarını dağıtmak ve onları sürekli olarak suç gelirlerinden mahrum bırakmak” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın kara para aklayanlar için bir cennet olmaması gerektiğini belirten Faeser, nakit ödemelerde 10 bin Euro’nun altında genel üst tavanı getirilmesi çağrısında bulundu. Ayrıca mülkiyet yapılarının daha şeffaf hale gelmesi gerektiğini kaydeden Faeser, “Mülk sahiplerinin tespit edilmesi daha kolay olmalıdır” dedi. Faeser, değerli saatler ve mücevher alımında nakit ödemelerin engellenmesini de istedi ve bu tür alımların genellikle kara para aklamak için kullanıldığını ifade etti.
‘BASKI HER ZAMANKİNDEN FAZLA’
Bakan Faeser, geçtiğimiz günlerde Belçika’nın Antwerp kentinde organize suçlarla mücadele eden 6 AB ülkesinin bakanlar toplantısında, ‘şifreli suç iletişimlerini’ engelleyebilmenin ‘çok önemli’ olduğunu söylemişti. Bu konuda verileri açıklayan Faeser, “Almanya’da organize suçlar üzerindeki baskı bugün her zamankinden daha fazla. Federal Kriminal Dairesi, suçluların şifrelenmiş iletişimlerinden elde edilen büyük miktarda veriyi analiz etti. Buna göre, 1900’den fazla tutuklama emri uygulandı ve buna ek olarak 500’den fazla ateşli silah ve 9.5 tondan fazla uyuşturucu madde ele geçirildi. Bu, organize suçlara karşı başarılı bir şekilde harekete geçtiğimizi gösteriyor. Ancak aynı zamanda bu sert yaklaşımı sürdürmemiz gerektiğini de gösteriyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!