On binlerce kişi partiye koştu

Güncelleme Tarihi:

On binlerce kişi partiye koştu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2022 11:34

Berlin’de 2000’li yılların başında dünyanın en büyük açık hava partisi olarak gerçekleştirilen ve tekno müziğin çalındığı ‘Love Parade’nin devamı niteliğindeki ‘Rave the Planet’ adlı eğlence yeniden yapıldı. Love Parade’nin Berlin’de sona ermesinden 16 yıl sonra gerçekleşen eğlenceyi, Love Parade’nin kurucusu ‘Dj’ Dr. Motto organize etti. ‘Yeniden birlikte’ sloganı altında yapılan eğlenceye kapalı ve zaman zaman yağmurlu havaya rağmen yaklaşık 100 bin kişi katıldı.

Haberin Devamı

Partide, 1989 yılında ilk kez gerçekleştirilen Love Parade’nin yürüyüş rotası takip edildi. Kentin merkezi Kudamm’da toplanmaya başlayan tekno müzik hayranları kortejle tarihi Brandenburg Kapısı ve Zafer Anıtı’na doğru müzik eşliğinde yürüdü. Eğlenceye katılanlar, Love Parade’de olduğu gibi renkli kıyafetler, çiçek desenli t-shirt ve gömlekler, parlak renkli kıyafetlerle dikkat çekti. Bazı katılımcılar ise üstü çıplak olmayı tercih etti. Yaklaşık 600 polis eğlencede güvenliği sağladı. Karnaval havasında geçen eğlencede süslenen araçlar arka arkaya hareket etti. Organizasyon adına katılımcılara hitap eden Love Parade ve son olarak ‘Rave the Planet’ kurucusu ‘Dr. Motto’ sanatçı adıyla bilinen Matthias Roeingh, tüm sanatçılar için devletten kayıtsız şartsız ‘temel yaşam yardımı’ istedi. Dr. Motto, aynı zamanda Berlin’deki tekno müzik kültürünün UNESCO tarafından ‘maddi olmayan kültür mirası’na alınmasını istedi.

On binlerce kişi partiye koştu

2000’li yıllarda dünya çapında üne kavuşan Love Parade adlı tekno partisi, 1989-2006 yılları arasında Berlin’de yapıldı. Daha sonra Kuzey Ren Vestfalya’da yapılmaya başladı. 2010 yılında Duisburg’da yapılan etkinlikte yaşanan izdihamda 21 kişi yaşamını kaybetti.
On binlerce kişi partiye koştu

On binlerce kişi partiye koştu
On binlerce kişi partiye koştu

On binlerce kişi partiye koştu

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!