Omikron aşılılar için bile tehlikeli!

Güncelleme Tarihi:

Omikron aşılılar için bile tehlikeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2021 12:24

Almanya’da korona salgınıyla mücadelede yetkili birimlerden olan Robert Koch Enstitüsü (RKI), Omikron varyantı konusundaki değerlendirmesini güncelledi. Omikron varyantının yayılma hızına dikkat çeken RKI, Omikron’un iki kez aşılı ve iyileşenler için bile ‘riskli’ olduğu güncellemesi yaptı. Enstitüden yapılan açıklamada hatırlatıcı üçüncü aşıyı yaptıranlar için ise Omikron varyantının normal risk taşıdığı belirtildi.

Haberin Devamı

ENSTİTÜ, değişen risk değerlendirmesinin nedenini, Omikron varyantının ortaya çıkması ve hızla yayılmasına bağladı. Diğer ülkelerden gelen mevcut bilgilere göre, Omikron’un önceki virüs varyantlarından çok daha hızlı ve etkili bir şekilde yayıldığına dikkat çekildi. Enstitü, bunun enfeksiyon sayısında ani bir artışa ve sağlık sisteminin ve muhtemelen diğer bakım alanlarının hızlı bir şekilde aşırı yüklenmesine yol açabileceğini belirtti.

462 KİŞİ ÖLDÜ
Almanya’da son 24 saatte 23 bin 428 korona vakası görüldü ve toplam vaka sayısı 6 milyon 833 bin 50’ye yükseldi. Bir gün içinde 462 kişi koronaya bağlı olarak yaşamını yitirirken toplam ölü sayısı da 108 bin 814 oldu. 100 bin nüfusa göre yeni korona vaka sayısındaki artışı belirleyen insidans değeri de 306,4 olarak tespit edildi. Disiplinler arası Yoğun Bakım Derneği verilerine göre Almanya’da 4 bin 619 korona hastası yoğun bakımda yatıyor. Bunun 2 bin 663’ü de entübe ediliyor. Güncel olarak 2 bin 800 yoğun bakım yatağı ise boş bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!