Okulda aldığı ilkyardım dersiyle dedesinin hayatını kurtarmıştı

Güncelleme Tarihi:

Okulda aldığı ilkyardım dersiyle dedesinin hayatını kurtarmıştı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2018 13:51

Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann, okulda aldığı ilk yardım eğitimiyle hayat kurtaran 14 yaşındaki Erkin Özsoy‘u makamında ağırlayarak bizzat teşekkür etti.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Frankfurt kentindeki Heinrich-von-Gagern Lisesi‘nde öğrenim gören Erkin Özsoy, okulunun sağlık birimi ve Kızıl Haç‘ın birlikte yürüttüğü proje kapsamında aldığı ilkyardım dersi ile kalp krizi geçiren büyükbabası Hasan Birdal‘ın yaşamını kurtarmıştı.
Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann, kalp masajı ve suni teneffüs yaparak büyükbabasını hayata döndüren Erkin Özsoy ile annesi Nesil Özsoy‘u makamında ağırladı. Feldmann, kendisinin kahraman olarak nitelenmesinden mahcup olan Erkin‘e “Bu alçakgönüllüğün saygınlığını daha da artırıyor. Ama büyükbaban ve annen için sen bir kahramansın. Oradan tam olarak ne yapman gerektiğini biliyordun. Böyle bir şeyi birçok yetişkin bile başaramaz. Her ikisi de, haklı olarak seninle gurur duyuyor“ dedi.

Haberin Devamı

İLK ÖVGÜ AMBULANS DOKTORUNDAN
Erkin, olay gecesi çok sevdiği büyük babasının evinde kalıyordu. Gece yarısı büyük babasının inlemelerini duyunca, yanına giderek nabzını kontrol etti ve kalp atışlarının normal olmadığını anladı. Hemen acil servisi aradı ve ambulans istedi.
Erkin ambulans eve gelene kadar büyük babasına kalp masajıyla suni tenefüs yaptı. Hastaneye kaldırılan büyük baba, ameliyata alındı ve kalbine 3 stent takıldı. Erkin, yaptıkları için ilk övgüyü ambulansın doktorundan aldı. Doktor, Erkin‘e büyük babasının hayatını kurtardığını söyledi.
Bu olayın ilk yardım kurslarının önemini gösterdiğine işaret eden Erkin ile annesine
katılan Feldmann da tüm okullarda benzer projelerin gerçekleştirilmesi çağrısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!