O ismin Almanya’ya girişi engellenebilir!

Güncelleme Tarihi:

O ismin Almanya’ya girişi engellenebilir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2024 12:23

Göçmenlerin geri gönderilmesinin planlarının yapıldığı toplantıda Alman aşırı sağcılara, göçmenleri geri gönderme stratejiler konusunda sunum yapan Avusturyalı aşırı sağcı Martin Sellner’in Almanya’ya girişinin engellenmesi gündemde.

Haberin Devamı

ALMAN güvenlik makamlarının Avusturya’daki aşırı sağcı Kimlikçi Hareket’in eski lideri Martin Sellner’e ülkeye giriş yasağı getirmenin mümkün olup olmadığının gözden geçirdiği iddia edildi. Sol Parti’nin anti-faşizm sözcüsü Martina Renner, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Federal Meclis İçişleri Komisyonu’nda hükümetin Sellner’in ülkeye girişini engellemek için önlem alıp almayacağı sorusunu gündeme getirdiğini söyledi. Renner, “Orada bulunan Federal İçişleri Bakanlığı temsilcileri bunun düşünüldüğünü ve incelendiğini açıkladılar” dedi. Konuyu daha önce t-online duyurmuştu.

‘DOĞRU VE GEREKLİ OLDUĞUNA İNANIYORUM’
CDU komisyon üyesi Philipp Amthor da böyle bir incelemeden yana olduğunu ifade etti. Amthor, “Savunma odaklı demokrasimizde anayasal düzenimize karşı herhangi bir kışkırtmaya genel olarak müsamaha göstermemeliyiz. Özellikle de Martin Sellner gibi yabancı aşırı uçlardan gelenlere. Bu bağlamda, güvenlik makamlarının Martin Sellner’e yönelik bir giriş yasağını ciddi bir şekilde değerlendirmesinin doğru ve gerekli olduğuna inanıyorum” dedi. Ancak, Sellner’in, kendisini mağdur olarak göstermemesini sağlamak için özel bir yasa gösterilmesi gerektiği belirtildi.

Haberin Devamı

‘TÜM YASAL ARAÇLAR SEFERBER EDİLMELİ’
Alman hükümetinin Roman düşmanlığıyla mücadele sorumlusu Mehmet Daimagüler de Sellner’in ülkeye girişinin yasaklanması çağrısında bulundu. Daimagüler Berlin’de yayımlanan Taz gazetesine verdiği demeçte “Sellner ve onun gibi düşünenlerin çirkin sınır dışı etme planları karşısında anayasal devlet elindeki tüm yasal araçları seferber etmelidir” dedi. Sellner’in mevcut raporlardan bu yana sadece bir ‘sağcı tehdit’ olarak görülmemesi gerektiğini kaydeden Daimagüler, “Kamu düzeni açısından Sellner gibi yabancı gezginlerin Almanya’ya girişlerinin yasaklanıp yasaklanamayacağı ve nasıl yasaklanabileceği incelenmelidir” derken, bu konudaki engellerin yüksek olduğunun farkında olduğunu da söyledi. Daimagüler, ancak aşırı sağcıların ‘korkunç planları’ karşısında “Acilen harekete geçilmesi” gerektiğini vurguladı.

BAKMADAN GEÇME!