Nevruz kutlamasında dostluk köprüleri kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Nevruz kutlamasında dostluk köprüleri kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2015 13:31

Almanya'nın Köln kentindeki Mülheim semtinde TÜRKSOY ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliğinde nevruz kutlaması yapıldı. Türkçe konuşan 13 ülkeden 80 sanatçının sahne aldığı gösteride halk oyunları sergilendi ve şarkılar söylendi.

Haberin Devamı

Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Dr. Ebubekir Ceylan açılış konuşmasında, Yunus Emre Enstitüsü'nün Türk kültürünün zenginliğini tanıtarak dünyada gönüller inşaa ettiğini vurgularken, Almanya'da Köln ve Berlin dışında yeni şehirlerde açılacak kültür merkezlerinin bu görevi yerine getireceğini belirtti.

TÜRKSOY Genelsekreteri Prof. Dr. Dusen Kasseinov ise, kurumlarının Türk kültürünün zenginliğini dünyada tanıtmayı hedeflediklerini söylerken, Nevruz kutlaması ile Paris, Köln'den sonra Viyana'da da ortak Türk kültürünü tanıtacaklarını açıkladı.

Sanatçıların performansı ilgiyle izlendi. Dostluk, diyalog ve tolerans gibi ortak değerlerin vurgulandığı kutlama yurt dışında yaşayan Türkler ile Türk dünyasını kaynaştırırken ve Türkçe konuşmayan izleyiciler arasında dostluk köprüleri inşa etti.Özenle hazırlanmış yöresel kostümler dikkat çekterken, seyirciler de gösteri sonrası sanatçılarla fotoğraf çektirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!