‘Ne yazık ki koronavirüs hâlâ burada’ diyerek duyurdu!..

Güncelleme Tarihi:

‘Ne yazık ki koronavirüs hâlâ burada’ diyerek duyurdu..
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2023 10:19

Almanya genelinde hastanelerde yaz sonunda düşük seviyede de olsa koronavirüs enfeksiyonu geçiren hasta sayısı arttı. Alman Hastaneleri Federasyonu (DKG), henüz bir koronavirüs salgını dalgasından bahsedilemeyeceğini belirtirken, özellikle riskli gruptakilerin aşı olmalarını tavsiye etti. Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser de virüse yakalandığını duyurdu.

Haberin Devamı

DKG Yönetim Kurulu Başkanı Gerald Gass, Rheinische Post gazetesine yaptığı açıklamada, “Yine artan enfeksiyon rakamları var. Ayrıca yoğun bakım ünitelerinde daha fazla Kovid-19 hastası yatıyor. Virüse karşı ‘mutlak’ bağışıklık sağlanmadı. Her zaman enfeksiyon salgınları olacaktır. Ancak sayılar hâlâ düşük bir seviyede olduğu için bir dalgadan bahsedemeyiz” dedi. Bu nedenle özellikle sağlık çalışanları, yüksek riskli hastalar ve hasta yakınlarının koronavirüs ve grip aşısı durumlarını güncel tutmalarının önemli olacağını vurguladı. Geçen hafta Robert Koch Enstitüsü, laboratuvar tarafından teyit edilen koronavirüs vakalarının sayısının yaklaşık altı haftadır yeniden arttığını bildirmişti. Bir önceki hafta ülke genelinde yaklaşık 4 bin vaka vardı. Bu seviye çok düşük olmakla birlikte, testlerin çok daha sık yapıldığı pandemi dönemindeki değerlerle de doğrudan karşılaştırılamayacağı kaydedildi. Uzmanlar, bildirilmeyen çok sayıda vaka olduğuna dikkati çekti.
Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser de dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda koronavirüse yakalandığını duyurdu. Faeser, mesajında, “Ne yazık ki koronavirüs hâlâ burada ve beni ikinci kez yakaladı. Maalesef bu benim için kısa bir ara vermek ve ev ofisi anlamına geliyor. Kendinize iyi bakın!” ifadelerini kullandı.

‘Ne yazık ki koronavirüs hâlâ burada’ diyerek duyurdu..

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!