Narkozlu hastaya cinsel saldırıya hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

Narkozlu hastaya cinsel saldırıya hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2023 11:40

Hanau’daki bir hastanede hizmetli olarak çalışan 42 yaşındaki Tuncay A., kanser hastası 17 yaşındaki genç bir kıza ameliyat sonrası hâlâ narkozluyken cinsel saldırı suçundan 5 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

Haberin Devamı

MİĞDE bulandıran olay Haziran 2021’de Almanya’nın Hanau kentinde yaşandı. 17 yaşındaki kanser hastası genç kız, Tuncay A.’nın hizmetli olarak çalıştığı hastanede tedavi görmeye başladı. Tuncay A., hastaneye geldiği ilk gün genç kızla tanıştı ve daha sonraki günlerde de dostluk kurdu. Hatta genç kız bu durumdan annesine de bahsetti. Savcılığın iddianamesine göre sanık, ameliyat sonrası odasına çıkarılan hastayı ziyaret etti. Genç kızın gözlerini açtıktan sonra hâlâ narkozun etkisinde olduğunu gördü ve sohbet etmeye başladı. Önce meslektaşları üzerine dedikodu yaptı, ardından konuyu cinselliğe getirdi. İddianamede, genç kızın narkozun etkisiyle cevap verememesi üzerine masaj yapmaya başladı. Ardından da cinsel saldırıda bulundu ve genç kıza uyumasını söyledi. Genç kızı başka cinsel istekleri için de zorladığı sırada odada bulunan ve narkozun etkisinde olan başka bir hasta onlara doğru yürümeye başladı. Tuncay A. ise ona kafasını başka yöne çevirmesini söyledi. Tanık, Darmstadt Eyalet Mahkemesi’nde görülen duruşmada narkozun etkisinde olduğu için bu olayları hayal gibi hatırladığını ifade etti.

Haberin Devamı

MAHKEME İNANDIRICI BULMADI
Mahkemede savunmasını yapan Tuncay A., tecavüz etmediğini, cinsel ilişkinin genç kızın talebi üzerine gerçekleştiğini söyledi. Ancak mahkeme bu ifadeleri inandırıcı bulmadı ve ikinci derecede kanıtları sanığın aleyhine değerlendirdi. Olay sonrası hastanın şikâyeti üzerine doktorların yaptığı incelemede hastanın boynunda sanığın menisi ile tükürük izleri bulundu. Genç kızın vücudunda ameliyattan kaynaklanmayan şişikler görüldüğü de raporda yer aldı. Mahkeme, sanığın, genç kızın arkadaşça davranmasını temelde yanlış anladığını kaydetti. Sanık, ayrıca mahkemede hastayla rızaya dayalı cinsel ilişkiye girmeyi kabul ettiği yönünde bir konuşmayı da ispat edemedi. Savcılık sanık hakkında en az 7 yıl hapis cezası isterken, mahkeme ise olayın planlı olmaması ve daha önce suçu bulunmadığı gerekçesiyle 5 yıl 3 ay hapse mahkûm etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!