Mültecilerin ikinci iltica başvuruları kabul ediliyor

Güncelleme Tarihi:

Mültecilerin ikinci iltica başvuruları kabul ediliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2022 13:47

Yunanistan’da koruma statüsü olan ve ikinci kez Almanya’ya iltica başvurusunda bulunan mültecilerin iltica başvurusu kabul edildi.

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ Bakanlığı’na göre, Yunanistan’da halihazırda mülteci statüsü tanınan (çoğunlukla Suriye, Afganistan ve Irak’tan) 49 bin 841 mülteci, haziran ayı sonunda Almanya’ya iltica başvurusunda bulundu. WELT am SONNTAG gazetesine göre bunlar arasında kabul edilme oranı yüzde 88. Mülteci statüsü tanınan herkes AB içinde 90 gün seyahat edebiliyor. Aslında AB hukukuna göre, mülteciden ilk başvurunun yapıldığı ülke fiilen sorumlu. Ancak Alman İdari Mahkemeleri, yerel konaklama (Yunanistan’da) çok kötü olduğu için insanların geri gönderilmemesi gerektiğine karar veriyor.

İLTİCA YASASI TAMAMEN BERTARAF EDİLİYOR
Federal Meclis’teki CSU Eyalet Grubu Başkanı Stefan Müller (46), bu uygulamanın yanlış olduğunu söyleyerek, “Bu uygulamayla koalisyon hükümeti Avrupa iltica yasasını tamamen bertaraf ediyor” dedi. Almanya’nın Atina’yı konaklama konusunda desteklemek istediği bir program başladı, ancak çalışmalar son derece yavaş ilerliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!