Mülteci olarak geldiği Almanya’da şimdi paylaşılamıyor

Güncelleme Tarihi:

Mülteci olarak geldiği Almanya’da şimdi paylaşılamıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2016 17:16

Almanya'ya mülteci olarak gelen 17 yaşındaki Bakery Jatta'yı transfer etmek için Bundesliga'nın üç ekibi birbiriyle yarışıyor.

Haberin Devamı

Bakery Jatta 17 yaşında. Gambiya’dan kaçarak Almanya’ya sığınan binlerce mülteciden biri. Almanya’ya gelen bir milyonu aşkın mülteci arasında en şanslılarından. Ülkede mülteci tartışması tüm hızıyla yaşanırken Gambiyalı Bakery Jatta paylaşılamıyor.

Onun paylaşılmaz kılan ise yeteneği. Futboldaki üstün beceresi. Bundesliga’nın köklü

Mülteci olarak geldiği Almanya’da şimdi paylaşılamıyor

üç kulübü genç futbolcuyu renklerine bağlamak için adeta birbiriyle yarışıyor. Hamburg, Werder Bremen ve Schalke’nin istediği Bakery Jatta, üç kulüpte de antrenmana çıktı. Hamburg takımı genç futbolcuyu birinci takımla antrenmanlara çıkardı. Teknik heyet Gambiya’lı futbolcuyu beğendi. Ancak kesin kararı Türkiye’deki kamptan sonra vermeye bıraktı. Hamburg heyeti genç futbolcuyu takımla birlikte Türkiye’ye kampa götürmek istedi.

Haberin Devamı

BELEK’TEKİ KAMPA KATILAMAYACAK

Kampta futbolcunun performansını yakından görmek isteyen teknik heyeti bu isteği ise yasalara takıldı. Mülteci yasası, mülteci statüsü henüz kazanmayan bir kişinin sığınma talebinde bulunduğu ülkeyi terk etmesine izin vermiyor.

Bakery Jatta da bu nedenle Hamburg’un Belek’te yapacağı kampa katılamayacak. Hamburg da futbolcuyla sözleşme imzalamak için elini çabuk tutmazsa sırada Werder Bremen ile Schalke bekliyor.

Hamburg’un Türkiye’deki kampa götüremediği Jatta, Bremen’deki futbol akademisine geri dönmek zorunda kaldı. Üç kulüpten hangisinin Bakery Jatta’yı alacağı merak ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!