MR PLAN: Türkiye çok cazip bir pazar olacak

Güncelleme Tarihi:

MR PLAN: Türkiye çok cazip bir pazar olacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2018 10:55

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier’in Türkiye gezisine katılan MR PLAN Group Başkanı ve CEO’su Claus R. Mayer, Türkiye’nin, çok cazip bir pazar olacağını söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, Alman şirket yöneticileri ve danışmanlardan oluşan 80’i aşkın bir heyetle geçen hafta Türkiye’yi ziyaret etti. Türk şirketleriyle ortak toplantılar yapan heyetteki Alman CEO ve şirket yetkilileri, yatırım ve işbirliği olanaklarını konuştu. Almanya’da faaliyet gösteren şirketlere yatırım, teknoloji, iş kurma alanlarında destek veren MR PLAN Group Başkanı ve CEO’su Claus R. Mayer de Ekonomi Bakanı Altmaier’in Türkiye gezisinin ardından bir değerlendirmede bulundu. 

Mayer, “MR PLAN Group bir süredir Türkiye pazarını yakından takip ediyor. Biz daha çok Türk otomotiv sanayi ve havacılık sanayiine odaklandık. Ülkenin büyüklüğü, Asya ve Arap dünyasıyla bağlantısı nedeniyle Türkiye yeniden önem kazanıyor” dedi.

Haberin Devamı

‘İŞBİRLİĞİNE İHTİYAÇ VAR’
Almanya Ekonomi Bakanı Altmaier’le birlikte ekonomi heyeti olarak Türkiye’de maliye, enerji ve ticaret bakanlarıyla görüştüklerini belirten Mayer, Türkiye’yle ilişkilerin yeniden canlanmasının yatırımların önünü açacağını söyledi: “Görüşmelerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Almanya ziyaretiyle iki ülke hükümetleri arasında ve ekonomide işbirliğine büyük bir ilgi duyulduğunu gördük.
Bunu temel aldığımızda, gelecekte Alman şirketleri ve özellikle MR PLAN Group için de Türkiye pazarı çok cazip görülmektedir. Türkiye’nin Almanya’ya, Almanya’nın da Türkiye’ye ihtiyacı var. Siyasi ilişkilerdeki bu yumuşamanın devam etmesiyle Türkiye çok cazip bir pazar olacaktır.”

BAKMADAN GEÇME!