Miniklerden duygulandıran piyes

Güncelleme Tarihi:

Miniklerden duygulandıran piyes
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2023 10:17

Almanya’ya işçi göçünün üzerinde yaklaşık 62 yıl geçti. 30 Ekim 1961 yılında imzalanan iş gücü alımı anlaşmasından sonra Almanya’ya gelen birinci nesil, zor şartlar altında çalışmaya başladı. Son 60 yılda burada kök salan birinci nesil, artık yavaş yavaş aramızdan ayrılırken, Berlinli minikler dedelerini ve ninelerini, hatıralarını oynadıkları piyesle yad etti.

Haberin Devamı

BERLİN’de faaliyetlerini sürdüren SHP eğitim kurumunun 40’ıncı kuruluş yıl dönümü ve 2023 mezuniyeti, görkemli bir törenle kutlandı. Bünyesinde ‘Kita Rosen’, ‘Kita Tulpen’ ve ‘Kita Knospen’ adlı kreşler bulunduran SHP eğitim derneğinin öğrencileri ‘Almancı Derler Bize’ adlı bir müzikal oyunu sahneye taşıdı. Kutlamalarda minikler, dedelerinin ve ninelerinin Almanya’ya gelişini hazırladıkları bir piyesle canlandırdı. Aralarında dördüncü kuşak miniklerin de bulunduğu kreş öğrencileri, oynadıkları piyeste birinci neslin ellerinde bir bavulla trene binip Almanya’ya gelişini canlandırdı. Miniklerin gösterisi duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Miniklerden duygulandıran piyes
‘İKİNCİ KEZ HAK KAZANDIK’
Bu yıl özellikle göç temasını işlediklerini belirten SHP Genel Müdürü Fatih Dere, devletin koyduğu yüksek pedagojik kalite standartlarını yerine getirdikleri için ‘Deutsches Kindergarten Gütesiegel’i (Alman Kreşleri Kalite Belgesi) önümüzdeki 5 yıllık süre için ikinci kez aldıklarını söyledi. Dere, “İkinci kez aldığımız bu sertifika ile Almanya’da sayılı kreşler arasına girdik. Kreşlerimiz, velilerimizin değerlerini özümsemiş, okul öncesi eğitimde de çocuklarımızı Berlin’deki ilkokula yüksek pedagojik standartlarda hazırlıyor. Büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdüren ekibimin her bireyine özellikle teşekkür ediyorum” dedi. Dere, ayrıca kültürlerarası odaklı kreşlerin sorumlusu olarak, eğitimcileri kendileriyle çalışmaya davet etti. Etkinlikte satılan yiyeceklerden elde edilen 2 bin 500 Euro ise Türkiye’deki depremzedelere gönderildi.
Miniklerden duygulandıran piyes

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!