Milletvekilliğinden erken istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Milletvekilliğinden erken istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2024 10:24

Federal Ulaştırma eski Bakanı Andreas Scheuer (CSU), 1 Nisan 2024 tarihi itibariyle Alman Federal Meclisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

SCHEUER, kendisine uzun süre boyunca verdikleri destek, sadakat ve güven nedeniyle çok sayıda insana teşekkür etti. Scheuer’in açıklamasının, nisanın ilk gününe denk gelmesi nedeniyle ‘1 Nisan şakası’ olabileceği iddia edildi. Ancak Federal Meclis, istifa dilekçesini doğruladı. Scheuer, milletvekilliğinden istifasının nedenleri ve gelecek planları hakkında yorum yapmadı. 49 yaşındaki siyasetçi, ocak ayında yaptığı açıklamada, bir sonraki genel seçimlerde aday olmayacağını duyurmuştu.

MERKEL KABİNESİNDE ULAŞTIRMA BAKANIYDI
Almanya’da genel seçimler gelecek yıl eylül ayında yapılacak. CSU’lu siyasetçi 2002 yılından bu yana Federal Meclis üyesi olarak görev alıyordu. 2009-2013 yılları arasında Ulaştırma Bakanlığı’nda parlamenter müsteşar olarak görev yapan Scheuer, Aralık 2013’ten 2018’e kadar dönemin parti lideri Horst Seehofer ile birlikte CSU Genel Sekreterliği görevini de üstlendi. 2018 federal seçimlerinden sonra Angela Merkel’in dördüncü kabinesinde Federal Ulaştırma Bakanı olan Scheuer, CSU’nun bir dönemler prestij projesi olan ve daha sonra milyonlarca Euro’luk bir fiyaskoya dönüşen otoyol ücreti konusunun baş sorumlusu olarak uzun süre eleştirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!