Milletvekili Volkan Baran’dan ‘uzun süreli’ yardım kampanyası!

Güncelleme Tarihi:

Milletvekili Volkan Baran’dan ‘uzun süreli’ yardım kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2023 11:11

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyalet milletvekili Volkan Baran’ın (SPD) girişimiyle hafta sonu Türkiye’deki deprem mağdurları için Dortmund’da bir bağış gecesi düzenlendi. Geceden elde edilen gelirle deprem bölgesinde bir okul ve çocuk yurdu yaptırılacak.

Haberin Devamı

Milletvekili Volkan Baran’dan ‘uzun süreli’ yardım kampanyası

TÜRKİYE’yi yasa boğan depremlerin ardından Almanya’da yaşayan Türkler yardım için kolları sıvamıştı. Onlardan biri de SPD’li KRV milletvekili Volkan Baran. Baran, Almanya’da 2. Dünya Savaşı’ndan sonra yurttaş inisiyatifi olarak kurulan ve zamanla sosyo-politik/ekonomik yardım ve uluslararası diyalog çalışmaları için Yurt dışı Topluluğu Derneği’ne dönüşen ‘Auslandsgesellscahft e.V’ ile temasa geçerek uzun vadeli bir yardım için çalışmalara başladı. Kendisinin hem bir baba hem de çocuklarla ve eğitim politikalarıyla ilgili çalışmalar yapan bir siyasetçi olduğunu ifade eden Baran, şunları söyledi: “Yurt dışı Topluluğu Derneği ile görüşüp onların bünyesinde, Türkiye’deki depremde zarar gören Hatay, Antakya, Pazarcık gibi il ve ilçelerde bir okul ve çocuk yurdu yapılması için hesap açılmasını istediğimizi söyledimm. Hemen kabul ettiler, hesap açıldı, bağışlar gelmeye başladı. İki hafta önce Dietrich Keuning Haus Direktörü Levent Aslan bir etkinlik düzenledi ve elde edilen 6 bin Euro’yu hesaba yatırdı. Daha sonra Cafe Rot’un sahibi Selvi Aksünger ve Mensa’nın sahibi Gülten Karataş, ‘Dietrich Keuning Haus’ta yemekli bir bağış gecesi düzenleyelim ve biz de yardım edelim’ dediler ve ortaya böyle bir muhteşem organizasyon çıktı.”
Baran, bilet satışları, tombala, açık artırmalarla hedeflerinin üzerinde yaklaşık 120 bin Euro toplandığını belirtti ve bu bağışların bir kuruşuna bile dokunmadan yardım hesabına aktarılacağını ifade etti.

 

Haberin Devamı

Milletvekili Volkan Baran’dan ‘uzun süreli’ yardım kampanyası
BİLETLER 249 EURO’DAN SATILDI
Organizasyonda emek verenlerden biri de Volkan Baran ile birlikte profesyon bir şekilde sunum yapan Selvi Aksünger’di. Aksünger, her şeyin mükemmel olması, aksamalar olmaması için büyük fedakârlıklarla geceye hazırlandıklarını ve sonuçta ulaştıkları meblağın kendilerini çok memnun ettiğini söyledi. 250 kişi kapasiteli gecenin tüm biletleri 249 Euro’dan satıldı. Gecede, Borussia Dortmund takımından tüm futbolcuların imzası olan bir forma ve Emre Can’ın forması açık artırmayla satıldı. Almanya’nın mobilya mağaza zincirlerinden POCO 50 bin Euro bağışta bulundu. Geceye bölgenin iş insanları, siyasetçiler, sanatçılar, çeşitli meslek grupları, dernek temsilcilerinin yanı sıra, Essen Başkonsolosu Taylan Aydın, Düsseldorf Başkonsolosu Ayşegül Gökçen Karaaslan, Dortmund Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Westphal katıldı. Westphal konuşmasında felaketin boyutlarına dikkati çekerek “Sizin acınız bizim acımızdır” dedi.

Haberin Devamı

Milletvekili Volkan Baran’dan ‘uzun süreli’ yardım kampanyası
YARDIMLAR DEVAM EDECEK
Volkan Baran, yaşanan bu büyük felaketin altından kalkılabilmesi için herkesin ilk etapta elinden geleni yaptığını, Almanya’dan, Avrupa’dan yardımların bölgeye ulaştırılmaya çalışıldığını söyledi ve yardım sürecini uzun bir maratona benzeterek, devamlılığa dikkati çekti. Baran, “Nisan ayının 14’ünde operada bir etkinlik düzenleyeceğiz. 11 Haziran’da Dortmund Westfallenhalle’de bir festival yapacağız ve yaz tatilinden sonra gereken miktara ulaşıp çocuklarımız için okul ve yurt çalışmalarına bir an önce başlamak istiyoruz. Destek olan, çalışmalara katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. Ben, herkesin kendi çapında bulunduğu bölgede yardım etkinlikleri düzenlemesinin bu uzun ve zorlu süreçte çok faydalı olacağını düşünüyorum” diyerek yardım çağrısında bulundu.
Milletvekili Volkan Baran’dan ‘uzun süreli’ yardım kampanyası

Milletvekili Volkan Baran’dan ‘uzun süreli’ yardım kampanyası

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!