‘Mevlüde Genç’i unutmayacağız’

Güncelleme Tarihi:

‘Mevlüde Genç’i unutmayacağız’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2022 16:16

Mevlüde Genç’in vefatı üzerine Genç Ailesi’ne başsağlığı dileyen Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, “Mevlüde Genç’i unutmayacağız” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Mevlüde Genç’in ölümüyle ilgili eşi Durmuş Genç’e gönderdiği taziye mesajında şu ifadelere yer verdi: “Eşinizin ölüm haberi beni derinden üzdü. Size, çocuklarınıza ve yakınlarınıza başsağlığı dilerim. Ülkemiz büyük bir uzlaştırıcıyı kaybetti. Mevlüde Genç hem sizin yuvanızın bulunduğu Solingen hem de Almanya için barış içinde birlikte yaşam elçisiydi. O, insanları sevmenin, insanlığı nefret ve şiddetten daha güçlü olduğunu gözler önüne serdi. Mevlüde Genç, ailenize, kentinize, ülkenize, sempati, cesaret ve umut armağan etti. Onun, vatanı Almanya’da, yaşadığı tüm acılara rağmen sıcak kalbini açıp şahane angajman göstermesi hepimiz için bir armağandır. 29 Mayıs 1993’te aşırı sağcılar sizin evinizi kundakladı. Eşiniz ve siz, iki kızınızı, iki torununuzu ve bir yeğeninizi kaybettiniz. Ama o kundaklama Almanya’da ırkçı motifli tek olay değildi. Mölnn’de ve Rostock-Lichtenhagen’de ve başka yerlerde de toplumsal atmosferi bozan kin, nefret ve şiddetler yaşandı.”

Haberin Devamı

‘İNSANLARIMIZ İÇİN BİR ÖRNEK’
Cumhurbaşkanı Steinmeier, kundaklamanın 25’inci yıldönümünden kısa bir süre önce, kaybettiği çocukları, torunları için her gece gözyaşı döken, ancak geride kalan çocuklarına cesaret veren Mevlüde Genç’le buluşmasını da hatırlatırken, “O buluşmamızı hiçbir zaman unutmayacağım. Nedenleri olduğu halde Mevlüde Genç, insanın içindeki iyiliği hiçbir zaman kaybetmedi. Bu durum bizim ülkemizdeki insanlar için de bir örnektir. Cumhurbaşkanı olarak sizlere bugün şunu söylemek isterim; Mevlüde Genç’i unutmayacağız. Solingen’deki korkunç cürmün anılarını hep taze tutacağız. Birbirimizi dinlersek ve birbirimize sahip çıkarsak, çok uluslu, çok kültürlü toplumumuzun barış içinde yaşayabileceği vesayetini de hep koruyacağız” dedi.

‘Mevlüde Genç’i unutmayacağız’
Almanya Başbakanı Olaf Scholz

SCHOLZ: BARIŞIN VE UZLAŞMANIN SESİ
Almanya Başbakanı Olaf Scholz da Mevlüde Genç’in ‘barış ve uzlaşmanın sesi olarak unutulmayacağını’ vurguladı. Scholz, çektiği acılara rağmen Mevlüde Genç’in hep barıştan ve sevgiden yana ağırlığını koyduğuna dikkati çekti. Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Başbakanı Hendrik Wüst de Mevlüde Genç’in hep uzlaşıdan yana olduğunun altını çizdi. Wüst, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Mevlüde Genç, kendisine verilen ölçüsüz acıları başkalarına katkıda bulunmaya dönüştürme gücü buldu. Nefreti, kini, şiddeti, öfkeyi büyük bir yüreklilik sergileyerek hoşgörüye dönüştürdü” ifadelerine yer verdi.

 

BAKMADAN GEÇME!