Merz, Türk iş insanlarıyla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Merz, Türk iş insanlarıyla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2022 11:58

CDU Genel Başkanı Friedrich Merz, Berlin’de Türkiye kökenli işverenlerle bir araya geldi. Sınırlı sayıda davetlinin katıldığı akşam yemeğindeki organizasyonu Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası (TD-İHK) Yönetim Kurulu üyesi Berlinli İş insanı Bahattin Kaya ile CDU Federal Meclis milletvekili Serap Güler birlikte organize etti. Davete, CDU Genel Sekreteri Mario Czaja da katıldı.

Haberin Devamı

ALMAN siyasilerle Türk toplumu arasındaki bu tür buluşmalara önem verdiklerini belirten Bahattin Kaya, “Seçim dönemi olmamasına rağmen davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ederiz. Normalde bu tür buluşmaların genelde seçim döneminde yapıldığını biliyoruz” dedi. Kaya, Almanya’da göçmenler arasında CDU’ya yönelik bir mesafe bulunduğu yönünde algı olduğunun da altını çizdi. Toplantıya yaklaşık yarım saat geç kalan Merz, konuşmasına iş insanlarından özür dileyerek başladı. Almanya’nın bir göç ülkesi olduğunu kaydeden Merz, uzun tartışmaların ardından bu konuda uzlaşı sağlandığını ifade etti. Uyumun tek yönlü olmadığını belirten Merz, “Biz de sizlerden misafirperverlik gibi bazı şeyler öğreniyoruz. Kültürel alışveriş oluyor” dedi. Türkiye ile ilişkilerin son yıllarda zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Friedrich Merz, ancak NATO üyesi olan Türkiye’nin Almanya ve Avrupa ilişikleri açısından önemli bir ülke olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Merz, Türk iş insanlarıyla buluştu
‘GÖÇÜ ŞEKİLLENDİRMEMİZ GEREKİYOR’
Konuşmasında gelecekte Alman ekonomisinin önündeki büyük meydan okumalara da dikkati çeken Merz, “Saklayamayacağımız bazı gerçekler var. Halef bulamayan ve kapanma tehdidiyle karşı karşıya olan birçok şirketimiz var. Kalifiye personel açığımız var ve yine aynı şekilde çalışacak işçi açığımız bulunuyor. Bu konuları çözerken, göçü de şekillendirmemiz gerekiyor” dedi. Merz, davete severek icap ettiğini ifade ederken, “Yanlış anlamaları bu tür görüşmelerle ortadan kaldırabiliriz. Bugün buraya daha çok sizleri dinlemeye geldim ve sizlerin bakış açısını öğrenmek isterim” dedi.
Merz, Türk iş insanlarıyla buluştu
Merz, Türk iş insanlarıyla buluştu

 

 

BAKMADAN GEÇME!