Sığınma talebi reddedilenler, hızla memleketine gönderilecek

Güncelleme Tarihi:

Sığınma talebi reddedilenler, hızla memleketine gönderilecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2018 13:47

Almanya’da 14 yaşındaki Susanna’nın bir mülteci tarafından tecavüz edilip öldürülmesi olayı kamuoyunu ayağa kaldırdı. Başbakan Merkel, sığınması reddedilen mültecilerin hızla memleketlerine gönderilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA Susanna cinayetinden dersler çıkarılmasını ve mülteci politikasında değişikliğe gidilmesini tartışıyor. 14 yaşındaki Susanna F.’nin, Iraklı bir mülteci tarafından tecavüz edildikten sonra öldürülmesi Almanya’nın güvenliği, mülteciler ve suç olayları üzerine tartışmaları yeniden alevlendirdi.
ARD kanalında programı sunan Anne Will’in sorularını yanıtlayan Başbakan Merkel, sığınma başvurusu reddedilen sığınmacıların hızla memleketlerine gönderilmesi için yoğun çalışma yürüttüklerini açıkladı. Bu çalışmaların hükümet olarak tam ortasında olduklarını vurgulayan Merkel, bu konuda alacakları önlemler paketini bugünlerde kamuoyuna açıklayacaklarını kaydetti. Merkel konuyla ilgili şöyle dedi:
“Öncelikle şunu söylemeliyim, bu korkunç bir olay. İğrenç bir cinayet. Şimdi İdari mahkemelerdeki itiraz davalarının nasıl hızlandırılacağına bakmalıyız. Bu olay, oturma izni olmayanların davalarının idari mahkemelerce hızla sonuçlandırılıp, yine aynı hızla memleketlerine gönderilmeleri gerektiğinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Burada insanlar her şeyden önce oturma izni olmayanların ülkemizi hızla terk etmesini istiyor. Birçok insan ayrıca zorda olan ve sığınma hakkı alanların topluma uyumunu istiyor.”

Haberin Devamı

AYLARCA ERTELETMİŞTİ
14 yaşındaki Susanna’yı öldürdüğünü itiraf eden Iraklı Ali B.’nin sığınma başvurusu reddedilmiş, ancak karara itiraz ederek, sınır dışını aylarca erteletmişti. Suç olaylarının özellikle sığınma başvurusu reddedilen ama mahkemeye başvurarak, sınır dışını erteleyen mülteciler tarafından işlenmesi, bu olaylardan hükümetin halen ders çıkarmadığı eleştirilerine yol açtı. Aşırı sağcı AfD ise mültecilerin işlediği suçları hükümete karşı siyasi malzeme olarak kullanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!