Mektubum nerede

Güncelleme Tarihi:

Mektubum nerede
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2015 17:28

Köln’de kiralık ev arayan Handan Sarıkaya, yaşadığı ayrımcılığı bir mektupla CDU Genel Başkan Yardımcısı Armin Laschet’e aktardı. Laschet’in Düseldorf’ta bulunan bürosu da mektubu Berlin’deki Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi’ne gönderdiğini bildirdi. Ama Daire, “Mektup bize gelmedi” diyor. Sarıkaya ise nerede olduğu belli olmayan mektubun peşine düştü.

Haberin Devamı

Handan Sarıkaya, Almanya’nın Köln kentinde kiralık ev arıyordu. Başvurduğu emlakçı önce kendisine sözlü “Ev sahibi yabancılara evi vermek istemiyor” cevabını verdi. Ardından yazılı olarak, “Ev sahibinin yabancılarla sorunu var” diyerek başvurusunu reddetti. Sarıkaya, maruz kaldığı ayrımcılığı içine sindiremedi. Emlakçının yazılı gönderdiği cevabı ve yaşadıklarını CDU Genel Başkan Yardımcısı Armin Laschet’e aktardı. Laschet, 4 Şubat 2015’de Sarıkaya’ya gönderdiği yazılı cevapta, mektubu Federal hükümetin Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi’ne gönderdiğini bildirdi. Üzerinden sekiz ay geçmesine rağmen herhangi bir cevap alamayan Sarıkaya, Laschet’in bürosunu bir kez daha aradı... Sarıkaya, bürodan, “Mektubu gönderdik. Bu kadar sürede cevabın gelmemesine şaşırdık” yanıtını aldığını söyledi.

ELİMİZE ULAŞMADI

Armin Laschet’in bürosuyla irtibata geçtiklerini belirten ayrımcılıkla mücadele dairesi yetkilileri ise Hürriyet’e, “Bize mektubu gönderdiklerini söylediler. Ancak elimize böyle bir mektup geçmedi. İsteğimiz üzerine mektubu tekrar göndereceklerini belirttiler. Mektup elimize geçtiği andan itibaren ilgileneceğiz” açıklamasını yaptı.

NASIL KAYBOLUR?

Handan Sarıkaya, “Büyük hayal kırıklığı yaşadım. Bir mektup sekiz ay içinde Berlin’e ulaşmaz mı? Mektup ve ayrımcılığın belgesi Düsseldorf ile Berlin arasında nasıl kaybolur. Belli ki ciddiye alınmamış. Ama ben işin peşini bırakmayacağım. Umarım Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi kendisine mektup ve belgeler ulaşınca harekete geçer” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!