Meclis NSU'yu yeniden araştıracak

Güncelleme Tarihi:

Meclis NSUyu yeniden araştıracak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2015 11:58

Almanya'da sekizi Türk 10 kişiyi öldüren, iki bombalı saldırı ve 15 banka soygunundan sorumlu NSU, Meclis'te yeniden araştırılacak. Gerekçe: Daha açık şüpheler var.

Haberin Devamı

Almanya Parlamentosu yeniden NSU Araştırma Komisyonu kuruyor. Meclis'te temsil edilen dört siyasi parti, ikinci bir NSU Araştırma Komisyonu kurulmasında anlaştı.

Yeni bir NSU Araştırma Komisyonu kurulmasının gerekçesi ise açığa kavuşması gereken çok ciddi şüphelerin bulunması. Araştırma Komisyonu'nu kuran dört siyasi partinin temsilcileri, Meclis'in ağır toplarından.

Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU/CSU) Partisi'nin içişleri ve güvenlik politikaları sözcüsü Clemens Binninger, SPD'den Eva Högl, Sol Parti'den Petra Pau ve Yeşiller'den İrene Michalic, NSU terörünün karanlıkta kalan tüm yanlarının açığa kavuşturulmasına karar verdi.

HUZURSUZ OLDULAR

Dört temsilci, özellikle NSU ortaya çıktıktan sonra güvenlik güçlerinin soruşturmasını mercek altına almak istiyor.

Gizli dosyaların incelenmesi kararının güvenlik çevrelerinde huzursuzluk yarattığı bildirildi. Dört temsilci, NSU'nun bu işi tek başına yaptığına inanmıyor.

Örgütün arkasında destekçilerinin bulunduğu şüphesi yüksek. Seri cinayetlerde kullanılan Ceska 83 silahı, çetenin evinde hangi polis memurunun bulduğu kayıtlarda yok. Silah niçin paslıydı ve ne zaman incelendi? Polis memuru Kiesewetter'in öldürülmesi tesadüf mü, planlı mıydı?

Çeteye yardım eden yardımcı istihbarat elemanları var mıydı? Yeni kurulacak NSU Araştırma Komisyonu bu gibi soruları ilk başta aydınlığa kavuşturmayı hedefliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!