Lufthansa pilotları greve ‘Evet’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Lufthansa pilotları greve ‘Evet’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2022 15:43

Yer hizmetleri personelinin Lufthansa’yı bir gün boyunca felç eden grevinden sonra şimdi de pilotlar greve gitmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Lufthansa yer hizmetleri personelinin geçen çarşamba günü yaptığı 1 günlük uyarı grevi, havalimanlarında kaosa neden olmuştu. Şirket 1000’in üzerinde uçuşunu iptal etmiş grevden 134 bin yolcu etkilenmişti. Bu kez Lufthansa’ya bağlı pilotlar grev için harekete geçti. Bugün yapılan oylamada, Pilotlar Sendikası (VC) üyeleri net bir çoğunlukla grev lehinde oy kullandı. Oylamada, Lufthansa’da yüzde 97.6, Lufthansa Kargo’da yüzde 99.3 grev lehinde oy kullanıldı. Sendikaya göre, her iki işletmede de katılım yüzde 93’ün üzerinde. Böylece yüzde 70 olan gerekli oydan fazlası alınmış oldu. Grev çağrısı henüz yapılmadı ancak oylamadan çıkan ‘grev’ kararıyla yaklaşık 5 bin Lufthansa pilotu greve hazır şekilde bekliyor. Pilotlar Sendikası (VC) Başkanı Marcel Gröls, oylamadan önce yaptığı açıklamada bunun Lufthansa Yönetim Kurulu’na ‘bir uyarı sinyali’ olduğunu söylemişti. Pilotlar Sendikası, tatil sezonu bitmeden greve hazırlanabilir. Önceki yıllarda eylül ayı da özellikle yoğun bir aydı, bu nedenle şu anda bir grevin şirket üzerinde ciddi bir etkisi olabilir.

Lufthansa pilotları greve ‘Evet’ dedi
İYİ BİR TEKLİF BEKLİYORLAR
Oylamanın ardından konuşan VC Başkanı Dr. Marcel Gröls, “Artık tüm meslek gruplarında modern ve adil, uluslararası düzeyde rekabetçi bir ücretlendirme yapısına ihtiyacımız var. Olumlu oylama mutlaka grev eylemine yol açmaz. Ancak bu, Lufthansa’ya kokpit personelinin ihtiyaçlarını ciddiye alması için açık bir işaret. Yolcularımızın da mağdur olmaması için Lufthansa’nın artık şirket ve çalışanlarının çıkarları doğrultusunda ortak yaratıcı çözümler bulmak için ciddi bir çözüm iradesine ihtiyacı var” dedi. VC’nin grev hazırlıklarının nedeni, yeni bir ücret anlaşmasıyla ilgili altı turluk görüşmelerin ardından çıkmaza girilmesi. VC açısından bakıldığında, Lufthansa henüz pazarlığa açık bir teklif sunmadı. VC, yüzde 5.5’lik maaş artışı ve gelecek yıldan itibaren otomatik bir enflasyon ayarlaması talep ediyor. Müzakereler henüz her iki taraftan da başarısızlık olarak ilan edilmedi. Ancak pilotlar, oylamanın ardından Lufthansa yönetiminden ‘iyi bir teklif’ bekliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!