Lübeck’te enerji toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Lübeck’te enerji toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2022 11:15

Almanya’nın Schleswig-Holstein (SH) eyaletine bağlı Lübeck kenti Moisling İlçesi Sosyal Demokrat Parti (SPD) teşkilatının düzenlediği etkinlikte, aralarında Türkiye kökenlilerin de bulunduğu katılımcılara artan enerji fiyatları ve zor durumlarda nerelere başvurulucağı hakkında bilgi verildi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Schleswig-Holstein (SH) eyaletine bağlı Lübeck kenti Moisling İlçesi Sosyal Demokrat Parti (SPD) teşkilatı artan enerji fiyatlarıyla ilgili bir etkinlik düzenledi. ‘Rot&Weiss Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliğe aralarında Türkiye kökenlilerin de bulunduğu 40’a yakın kişi katıldı. SH Ekonomi ve Sosyal Güvenlik Senatörü Pia Steinrücke, konut kuruluşu Trave’nin Müdürü Dr. Matthias Rasch ile SPD Moisling İlçe Eş Başkanları Sandra Odendahl ve avukat Michail Tietz, katılımcılara hem artan enerji fiyatları hem de dar gelirli olup da ödeme güçlüğü çekenlerin nerelere başvurmaları gerektiği konusunda bilgi verdiler.

Lübeck’te enerji toplantısı
SPD’li Michail Tietz, Senatör Pia Steinrücke, Dr. Marrhias Rasch ve Sandra Odendahl (soldan sağa).

Haberin Devamı

‘BU AİLENİN YANINDA OLMALIYIZ’
Toplantıya katılan emekli öğretmen Remzi Uysal, uzun süre Bulgaristan’da kaldıkları için 4 aylık bebekleri olan Bulgaristan vatandaşı Türkiye kökenli bir ailenin birikmiş elektrik faturaları yüzünden elektriklerinin kesildiğini ve Türk komşularının evinden uzattığı kabloyla elektrik verdiğini anlattı. Senatör Pia Steinrücke ile Dr. Marrhias Rasch’a ilgili elektrik kurumunun bu tutumuna şaşırdı. Remzi Uysal, “Anne sütü veya kaşık mama ile beslenen bebeğin (Saeugling) olduğu evin, faturası ödenmemiş dahi olsa yasal olarak kesinlikle kesilemeyeceğini öğrendim. Senatör Steinrücke, ‘Konuyu mutlaka bana iletiniz’ dedi. Ben de, o bebeğin ve annesinin o evde kaydı olup olmadığını araştırdım ilk hamle olarak. Kayıtlı imişler. Bu olayın üzerine gidip Senatör Steinrücke’yi devreye sokmaya kararlıyım. Bu ailenin yanında olmalıyız” dedi. Öte yandan aynı etkinlikte, çalışmayanların ev kirası ve ısınma yardımı için Jobcenter’e, emeklilerin de Grundsicherung’a, çalışan ve çok az kazananların da Sosyal Daire’ye başvurabilecekleri hatırlatıldı. Konut yardımı için Kiracılar Derneği’nin yardımcı olabileceğine ve AWO’dan da danışma yardımı alınabileceğine dikkat çekildi.

Haberin Devamı

Lübeck’te enerji toplantısı


Öte yandan aynı etkinlikte, çalışmayanların ev kira ve enerji gibi yardım için Jobcenter’e, emeklilerin de Grundsicherung’a, çalışan ve çok az kazananların da Sosyal Daire’ye başvurabilecekleri de hatırlatıldı. Konut yardımı için Kiracılar Derneği’nin yardımcı olabileceğine ve AWO’dan da danışma yardımı alınabileceğinede dikkat çekildi.

Lübeck’te enerji toplantısı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!