Londra’da kök hücre bağış kampanyası yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Londra’da kök hücre bağış kampanyası yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2023 13:27

Londra’da kan kanseri yardım derneği DKMS, Kök Hücre Kaydı’na katılma konusunda daha fazla Türk topluluğundan katılımı teşvik etmek için bir ‘kayıt kampanyası’ düzenledi.

Haberin Devamı

İNGİLTERE Türk Kadınları Yardım Derneği (TWPA) tarafından kurumun merkez binasında düzenlenen etkinliğe gençler yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte geçmiş dönem başkanlarından Ayşe Osman, Ayşe İbrahim, Semahat Mustafa ve Havva Beyzade de hazır bulundu. Konuyla ilgili dernek başkanı Seyyare Beyzade şunları söyledi: “Türk topluluğundan daha fazla kök hücre bağışçısına ihtiyacımız var çünkü kan kanseri veya kan hastalığına sahip birçok savunmasız çocuk ve yetişkin bulunuyor. DKMS kök hücre kaydına katılarak kan kanseri veya kan hastalığına sahip birine yaşamda kritik bir ikinci şans verebilirsiniz. Desteğiniz her şeyi değiştirebilir. DKMS kök hücre kaydına katılarak, ihtiyacı olan birine umut olabilirsiniz.”

Londra’da kök hücre bağış kampanyası yapıldı

Haberin Devamı

LONDRA’DA LÖSEV AĞIRLANACAK
TWPA, yakında Lösemili Çocuklar Vakfı olarak bilinen LÖSEV’in temsilcilerine ev sahipliği yapacak. LÖSEV, Türkiye’den potansiyel olarak hayati tehlike arz eden bir hastalığı olan çocukları ziyaret etmeleri için Londra’ya bir grup çocuk getiriyor. DKMS, İngiltere’nin en büyük kök hücre kaydına sahip. Dernek bugüne kadar dünya genelinde 105 bin kişiye ikinci bir şans ve ailelerine sevdikleriyle daha fazla zaman vermekten gurur duyuyor. Ancak yaşam kurtaran kök hücre bağışçılarının talebini karşılamak için önünde uzun bir yol bulunuyor. DKMS sözcüsü Deborah Hyde şunları söyledi: “İngiltere’nin nüfusunun yalnızca yüzde 3’ü DKMS’ye potansiyel bağışçı olarak kayıtlıdır ve bunların sadece çok küçük bir kısmı azınlık etnik gruplardandır. Biz, TWPA gibi kuruluşlarla işbirliği yapma taahhüdünde bulunuyoruz ve bunu değiştirmek istiyoruz.”

Londra’da kök hücre bağış kampanyası yapıldı

Londra’da kök hücre bağış kampanyası yapıldı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!