Londra ‘Türk İşi Dondurma’yı sevdi

Güncelleme Tarihi:

Londra ‘Türk İşi Dondurma’yı sevdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2019 11:52

24-30 Nisan tarihleri arasında Londra’da düzenlenecek 2. Türk Filmleri Haftası’nın açılış filmi olarak seçilen Türk İşi Dondurma’nın Avrupa prömiyeri, Londra’daki tarihi Regent Street Sinema’da yapıldı. Film izleyenlerin beğenisini kazandı.

Haberin Devamı

LONDRA Yunus Emre Enstitüsü’nün 24-30 Nisan tarihleri arasında ikincisini düzenleyeceği ‘Türk Filmleri Haftası’nın açılış filmi Can Ulkay’ın yönettiği ‘Türk İşi Dondurma’nın Avrupa prömiyeri Lumiere kardeşlerin 19. yüzyılda ilk gösterimlerini gerçekleştirdiği tarihi Regent Street Sinema’da yapıldı. Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla gerçekleşen gösterimde film, sektör temsilcileri, İngiliz basını ve izleyicilerden tam not aldı. Tony Palmer, Henrietta Foster, Jonathan Fryer, Jeff Doorn, Rita Di Santo, Meredith Taylor, Sandy Lieberson, Pippa Markham ve Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Çınar Ergin’in de filmi izleyenler arasındaydı.

Londra ‘Türk İşi Dondurma’yı sevdi

Haberin Devamı

28 NİSAN’DA İZLEYİCİ İLE BULUŞACAK
Gösterim sonrası, yönetmen Can Ulkay, başrol oyuncuları Will Thorp ile Carl Warthon, Marleen Mathews, James Farley ve Tristan Alexander’ın katılımlarıyla, Uluslararası Film Federasyonu (FIBRESCI) üyesi gazeteci Philip Bergson moderatörlüğünde bir söyleşi düzenlendi.

Londra ‘Türk İşi Dondurma’yı sevdi


24-30 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek “2. Türk Filmleri Haftası” kapsamında “Türk İşi Dondurma” 28 Nisan Pazar günü Regent Street Sineması’nda tüm sinemaseverlerle buluşacak.

Londra ‘Türk İşi Dondurma’yı sevdi


Londralı sinemaseverler film haftası ile ilgili detaylara yeelondon.org.uk adresinden ve @londonturkishfilmweek sosyal medya hesaplarından ulaşabilir.

Londra ‘Türk İşi Dondurma’yı sevdi

BAKMADAN GEÇME!