Litvanya ve Estonya'dan AB'ye "Ukrayna" talebi

Güncelleme Tarihi:

Litvanya ve Estonyadan ABye Ukrayna talebi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2015 09:50

Litvanya ve Estonya dışişleri bakanları, AB'den Rusya üzerindeki ekonomik baskının devam etmesini istedi.

Haberin Devamı

Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, Estonyalı mevkidaşı Keit Pentus-Rosimannus ile bir araya geldi.

Litvanya'nın başkenti Vilnius'taki görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yapan bakanlar, Ukrayna'da yaşananlar sebebiyle Rusya'ya karşı ekonomik yaptırımların devam etmesini istedi.

Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius, Ukrayna'yla ilgili Estonya ile benzer pozisyon ve görüşlere sahip olduklarını belirterek, Rusya'ya yönelik yaptırımların, Minsk anlaşması uygulanmadıkça hafifletilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Ukrayna'nın doğusundaki çatışmanın çözümünden bahsetmek için henüz erken olduğunu savunan Linkevicius, "Ukrayna'daki durum hala çok ağır. Herhangi bir kırılma anından bahsetmek için erken. Ateşkes her gün bozuluyor, hatta insan kaybı da yaşanıyor" dedi.

Estonya Dışişleri Bakanı Keit Pentus-Rosimannus da "Açık söylemek gerekirse, Ukrayna'da olup bitenlere 'Ukrayna krizi' demek hatadır. Bunun tek bir adı var o da Rus saldırganlığıdır" ifadelerini kullandı.

Estonya Dışişleri Bakanı, Avrupa Birliği'ne çağrıda bulunarak, "Bizim talebimiz Rusya'ya karşı uygulanan baskının devam etmesi yönündedir. Minsk anlaşmaları da tamamen uygulanmalıdır" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!