Linnemann’a tepki yağdı: ‘Bu apaçık popülizmdir’

Güncelleme Tarihi:

Linnemann’a tepki yağdı: ‘Bu apaçık popülizmdir’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2023 10:59

Yüzme havuzlarında kavga eden ve saldırıda bulunan göçmen kökenlilerin aynı gün cezaya çarptırılmasını isteyen CDU’nun yeni Genel Sekreteri Carsten Linnemann’a tepki yağdı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da, özellikle de başkent Berlin’de göçmen kökenlilerin yoğun olduğu kesimlerdeki yüzme havuzlarında kavgaların ve saldırıların artması üzerine suç işleyenlerin derhal cezaya çarptırılmasını isteyen Hıristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) Genel Sekreteri Carsten Linnemann’a tepkiler yağdı. Sol Parti Eş Başkanı Janine Wissler, “Hukuk sistemi öyle organize olmalı ki, yüzme havuzunda öğleden sonra suç işleyen, aynı akşam yargıç önüne çıkmalı ve hak ettiği cezaya çarptırılmalı” diyen CDU’lu politikacıyı, ‘popülist bir tutum sergilemek’le suçladı. SPD Federal Meclis Grubu Hukuk Politikası Sözcüsü Sonja Eichwede, Linnemann’ın açıklamasını “Bu apaçık popülizmdir” olarak değerlendirirken, neye ve nasıl müdahale edileceğine politikacıların değil, yargıç ve savcıların karar vereceklerini hatırlattı. Yeşiller Eş Başkanı Omid Nouripour da, Almanya’nın 16 eyaletinden 6’sında CDU ve CSU’nun hükümette söz sahibi olduğunu hatırlatırken, “Carsten Linnemann, söyleşilerde taleplerde bulunma yerine, kendilerinin sorumluluk taşıdıkları eyaletlerde boş yargıç kadrolarının doldurulması için çaba göstersin” dedi.

Linnemann’a tepki yağdı: ‘Bu apaçık popülizmdir’
1500 AÇIK KADRO
Alman Yargıçlar Birliği Genel Sekreteri Sven Rebehn de, CDU Genel Sekreteri’nin açıklamalarına tepki gösterdi. “Eğer politikacılar pazar günleri daha güçlü bir hukuk devleti çağrısında bulunup, pazartesiden cumartesiye kadar hiçbir şey yapmazlarsa inandırıcı olmazlar. Daha etkili bir hukuk sistemi isteyen politikacıların gereken adımları da atmaları gerekir. Şu anda 1500 yargıç ve savcı kadrosu boş. Bu koşullarda yargıç ve savcıların pazar günleri de her saatte göreve hazır olmalarını beklemek yersiz olur” diye konuştu. Öte yandan Berlin Adalet Senatörü Felor Badenberg de, gençler için ‘acil karar’ verilmesinin geçerli hukuk kurallarıyla bağdaşmadığını hatırlattı. Hızlı duruşmaların ancak savcıların uygun görmesi halinde mümkün olduğunu belirten Senatör Badenberg, birçok bölgede hafta sonları her zaman görev yapacak yargıçların bulunmadığını belirtti.

Haberin Devamı

AfD’DEN TAM DESTEK
CDU Genel Sekreteri Carsten Linnemann’ın ‘derhal ceza’ önerisine sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) tam destek verdi. INSA tarafından yapılan kamuoyu yoklamasında da Almanların yüzde 78’inin ‘hızlı duruşma’ ve ‘hızlı ceza’ önerisine destek verdiği saptandı. Halkın yüzde 13’ünün ise buna karşı olduğu belirlendi. Aynı kamuoyu yoklamasında FDP’li ve AfD’li seçmenlerin yüzde 84’ünün, CDU/CSU’luların yüzde 83’ünün Yeşillerlilerin de yüzde 70’inin ‘hızlı duruşma’ ve ‘hızlı ceza’ önerisine destek verdiği de kaydedildi.

 

BAKMADAN GEÇME!