Lehrte kasabası iftarda buluştu

Güncelleme Tarihi:

Lehrte kasabası iftarda buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2024 11:10

Almanya’nın Hannover kenti yakınlarındaki Lehrte kasabasındaki Selimiye Camii, halka açık bir iftar yemeği verdi. Bu sene sadece hafta sonları iftar verebildiklerini belirten Lehrte Selimiye Camii Başkanı Haşım Altunöz şunları söyledi:

Haberin Devamı

“HER hafta sonu posta kutusuna bırakılan gazetede genişçe bir duyuruyla iftar vereceğimizi bildirdik. Polis ve belediye ile görüşerek cami önündeki caddeyi de birkaç saatliğine trafiğe kapatıp kurduğumuz çadırlarda misafirlerimize iftar yapma olanağı sağladık. Belediyeden, kiliselerden, diğer bazı kurumlardan temsilcilerin yanı sıra önemli sayıda Alman misafirlerimiz de iftarımıza iştirak ediyor. 60 yılı aşkındır Lehrte’de yaşamamıza rağmen hâlâ bize karşı bazı ön yargılar varsa, dönüp kendimize de bunun neden olduğunu sormamız gerekir diye düşünüyorum. Bundan önce de yapılan çalışmalarla Lehrte’de çok şükür ki birlikteliği sağlamış durumdayız.”

Lehrte kasabası iftarda buluştu

Haberin Devamı

LEHRTE HEPİMİZİN ŞEHRİ
Lehrte Belediye Başkan Yardımcısı Annette Vetten ise şunları söyledi: “Şunu belirtmeliyim ki, gayet güzel karşılandık. Sadece biz değil, gelen her misafir güzelce karşılanıyor ve en iyi şekilde hizmet ediliyor. Çok sayıda gençlerin burada hizmette bulunmaları sevindirici bir durum. Lehrte hepimizin şehri. Birlikte daha yaşanılır bir duruma getirip, barış içinde, hoşgörü çerçevesinde yaşamalıyız.”
Caminin toplantı salonu, dış bahçe ve caddede kurulan masalarda yaklaşık 250 kişinin katılımıyla gerçekleşen iftar yemeğine Protestan Kiliseler Birliği’nden Pastör Gesa Steingaeber ve Rotes Kreuz temsilcisi Achim Rüter de katıldı. Davet için teşekkür eden Steingaeber ve Rüter, hoşgörü iklimine katkı sunacak bu tür programların her zaman birleştirici, kaynaştırıcı olduğunu söylediler.

Lehrte kasabası iftarda buluştu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!