KUBI 30 yaşında

Güncelleme Tarihi:

KUBI 30 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2023 12:16

Almanya’daki çok kültürlü yaşamı güçlendiren sivil toplum kurumlarından Kültür ve Eğitim Derneği (KUBİ), 30’uncu yaş gününü törenle kutladı.

Haberin Devamı

KÜÇÜK bir dernekten, toplumda fırsat eşitliğinin yaygınlaştırmasını sağlamak için başta göçmenler ve sığınmacılar olmak üzere desteğe gereksinimi olan ailelere ve gençlere yönelik kültür, eğitim ve danışma hizmetlerini kurumsallaştıran bir işletmeye dönüşen KUBİ’nin kurucu Genel Müdürü Arif Arslaner’nin bundan sonraki hedefi de Frankfurt’ta çok dilli eğitim veren bir ilkokul ve çocuk yuvası kurmak. Hessen eyaleti, Frankfurt Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye’nin üst düzeyde temsil edildiği yaş günü kutlaması, KUBİ’nin genel merkezinde gerçekleştirildi. Kutlamanın onur konuğu ise genç yaşlarda Almanya’ya işçi olarak gelen ve ardından Türkiye’deki eşi ve çocuklarını yanına alarak, Frankfurt’un Bornheim semtine yerleşen Vahap Arslaner oldu. Benzeri etkinliklerde olduğu gibi ev sahibi ve misafirlerin selamlama konuşmalarının ardından kutlama Frankfurt’un tanınmış müzik gruplarından ‘Grup Karma’ eşliğinde devam etti

KUBI 30 yaşında

Arif Arslaner, Fatma Kınalı

Haberin Devamı

‘DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK’
KUBİ Genel Müdürleri Arif Arslaner ve Fatma Kınalı, birlikte yaptıkları sunumda çoğu akademisyen yaklaşık 250 uzmanı çatısı altında toplayan KUBİ’nin kuruluş hedeflerini, gerçekleştirdiği projeleri, vizyonlarını anlattılar. Frankfurt Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Başkanı Hilime Arslaner (Yeşiller), Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Mike Josef (SPD), Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer, Hessen eyalet hükümeti Avrupa ve Federal İlişkiler Müsteşarı Uwe Becker (CDU), Hessen İçişleri Bakanlığı Suç Önleme Dairesi Müdürü Sven Eigenbrodt, eyalet milletvekilleri Turgut Yüksel (SPD), Yankı Pürsün (FDP) ve Marcus Bocklet (Yeşiller), Frankfurt Havalimanı Vakfı Başkanı Wolfgang Haas, selamlama konuşmalarında KUBİ’nin çalışmalarıyla toplumsal barışa, demokrasinin gelişimine büyük katkıda bulunduğuna işaret ederek, KUBİ’yle işbirliğinin ve projelere desteğin ileriki yıllarda da devam edeceği mesajını verdiler.

KUBI 30 yaşında

Erdem Tunçer

Haberin Devamı

KONUŞMASINI ALMANCA YAPTI
Başkonsolos Tunçer’in selamlama konuşması için kısa bir süre içinde öğrendiği Almancayı tercih etmesi ve konuşmasına Hilime-Arif Arslaner’in babaları Vahap Arslaner’i “Vahap Amca” hitabıyla selamlayarak başlaması konuklar tarafından alkışlandı. Frankfurt İl Genel Meclisi üyelerinden Hüseyin Sıtkı (SPD) ve Eyüp Yılmaz (Sol Parti) da uzun yıllardır tanıştıkları Arif Arslaner’i kutlayan misafirler arasındaydı. Birkaç yıl önce ‘kamu yararına dernek’ statüsünü, ‘kamu yararına şirket’ (gGmbH) olarak değiştiren KUBİ, başta federal hükümet, Hessen eyalet hükümeti, Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere çeşitli kurumlarla işbirliği halinde eğitimden siyasete kadar çeşitli alanlarda çok sayıda proje yürütüyor.

KUBI 30 yaşında

Mike Josef
KUBI 30 yaşında

Hilime Arslaner
KUBI 30 yaşında

Sven Eigenbrodt
KUBI 30 yaşında

Yankı Pürsün, KUBİ Basın Sözcüsü Bianca Strauss
KUBI 30 yaşında

Turgut Yüksel, Arif Arslaner, Eyüp Yılmaz
KUBI 30 yaşında

KUBI 30 yaşında

KUBI 30 yaşında

BAKMADAN GEÇME!