Kovid nedeniyle sağlık sorunu yaşayanlara yardım sözü

Güncelleme Tarihi:

Kovid nedeniyle sağlık sorunu yaşayanlara yardım sözü
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2023 10:45

Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, koronavirüs enfeksiyonu veya koronavirüs aşısı nedeniyle uzun süreli sağlık sorunu yaşayanlara yardım sözü verdi.

Haberin Devamı

ALMANYA Sağlık Bakanı Lauterbach, ZDF televizyonunda yayınlanan ana haber programı ‘heute journal’un konuğu oldu. Lauterbach, kendisinin ve bakanlığın, koronavirüs nedeniyle ‘Long Covid’ denilen uzun süreli hastalığa yakalananlarla ‘Post Vac’ adı verilen aşının yan etkileri nedeniyle sağlık sorunları yaşayanların durumlarını inceleyerek, hastaların bakımını iyileştirmek için bir program oluşturacağını söyledi. Lauterbach, “Bu, mümkün olan en kısa sürede oluşturmak istediğim bir program. Bu para için bütçe görüşmelerindeyim” dedi. Bu alandaki uzmanların iyi bir tedavi olasılığını artıracak şekilde bir araya getirilmesinin de söz konusu olduğunu belirten Lauterbach, koronavirüs aşısının uzun vadeli sonuçlarının daha çabuk fark edilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

‘AŞI ŞİRKETLERİ DE DESTEK OLMALI’
Ciddi anlamda aşı zararlarının çok nadir görüldüğünü ifade eden Karl Lauterbach, Paul Ehrlich Enstitüsü (PEI) ve Avrupa İlaç Ajansı (EMA) verilerine göre, 10 bin aşıdan birinden daha azının bu tür hasara yol açtığını kaydetti. Bakan, klinik tablonun giderek netleştiğini ve bu nedenle gelecekte aşıdan etkilenenlerin daha hızlı tespit edilerek yardım etmemin mümkün olacağını vurguladı. Lauterbach, AB’nin aşı üreticileriyle yaptığı sözleşmeler nedeniyle devletin, aşının yol açtığı sağlık sorunlarından sorumlu olduğunu ifade etti. Bakan, aşı üreticisi şirketlerin de bu sürece destek vermesinin ‘değerli’ olacağını kaydederken, “Çünkü elde edilen kârlar çok yüksek. Dolayısıyla bu aslında iyi bir jestten daha fazlası olur” dedi.

BAKMADAN GEÇME!