Koronavirüs Almanya’da da can aldı

Güncelleme Tarihi:

Koronavirüs Almanya’da da can aldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2020 20:05

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) Avrupa ülkelerinde yayılmaya devam ederken Almanya’da iki kişinin virüs nedeniyle yaşamını yitirdiği bildirildi.

Haberin Devamı

dpa’nın haberine göre, Kuzey-Ren Vestfalya Eyaleti’nde iki kişi Kovid-19 sebebiyle öldü. Kuzey-Ren Vestfalya Eyalet Sağlık Bakanlığı’na dayandırılan haberde, bir kişinin Heinsberg bölgesinde bir kişinin de Essen kentinde hayatını kaybettiği belirtildi. Essen Belediyesi, geçen hafta salı günü Kovid-19 tespit edilen ve Essen Üniversite Kliniği’nde yoğun bakımda tutulan 89 yaşındaki kadının, akciğerinde oluşan iltihap sonucu yaşamını yitirdiğini açıkladı. İkinci ölüm haberi ise bir süre önce karantina atına alınan Heinsberg’de meydana geldi. Ölen kişinin 78 yaşında erkek, kalp ve şeker hatası olduğu belirtildi. Hastanın cuma gününden beri Gelsenkirchen Hastanesi’nde tedavi altında tutulduğu belirtildi. Hamburg’lu 59 yaşındaki itfaiye çalışanı, geçtiğimiz pazar günü tatil yaptığı Mısır’da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden ilk Alman olmuştu. Almanya’da koronavirüs taşıyan hasta sayısı an itibarile bin 100’ü aşarken, bu sayının her geçen gün hızla artması bekleniliyor.
Öte yandan Brandenburg Eyaleti’ndeki Neustadt/Dosse kasabasında Kovid-19 şüphesiyle 4 binden fazla kişinin karantinaya alındığı bildirildi.

Haberin Devamı

Koronavirüs Almanya’da da can aldı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!