Koronavirüs tedbirleri bir bir kalkıyor

Güncelleme Tarihi:

Koronavirüs tedbirleri bir bir kalkıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2023 11:32

Almanya’da 2020 yılında koronavirüs salgınının yayılmaya başlamasından sonra hayata geçirilen tedbirler bir bir kaldırılıyor. Son olarak Berlin, Brandenburg, Thüringen, Mecklenburg-Vorpommern ve Saksonya eyaletleri toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğunu kaldırma kararı aldı.

Haberin Devamı

SAKSONYA’da 16 Ocak’tan, Berlin, Brandenburg ve Mecklenburg-Vorpommern’da 2 Şubat’tan, Thüringen’de ise 3 Şubat’tan itibaren maske zorunluluğu olmayacak. Birlik Partileri’nin iktidar ortağı olduğu eyaletler ise daha önce maske zorunluluğunu kaldırmıştı. Thüringen eyaletinde ayrıca izolasyon zorunluluğu da kaldırılacak. Eyaletler, korona tedbirlerinin kaldırılmasına gerekçe olarak vaka sayılarının az olmasını gösterdi. Thüringen Sağlık Bakanı Heike Werner (Sol Parti), “Thüringen birkaç gündür bir kez daha yedi günlük vakaların en düşük olduğu federal eyalet oldu. Hastaneye yatış sayısı ve yoğun bakım ünitelerindeki durum haftalardır düşük seviyelerde seyrediyor” diyerek kaldırılan tedbirlerin nedenini açıkladı.

Koronavirüs tedbirleri bir bir kalkıyor

Haberin Devamı

HASTANELERDE ZORUNLU
Mecklenburg-Vorpommern’da zorunlu izolasyonun sona ermesi, yerel ulaşım araçlarında maske takma zorunluluğunun kaldırılmasından yaklaşık dört hafta sonra gerçekleşecek. Mecklenburg-Vorpommern Sağlık Bakanı Stefanie Drese’nin (SPD) sözcüsü, diğer federal eyaletlerle istişareler devam ettiği için kabine toplantısında kesin bir tarih belirlenmediğini söyledi. Federal hükümet tarafından düzenlenme yapılacağı için doktor muayenehanelerinde ve hastanelerde maske takma zorunluluğu yine de geçerli olmaya devam edecek. Ülke genelinde Enfeksiyondan Korunma Yasası 7 Nisan’a kadar geçerli. Bavyera, Saksonya-Anhalt ve Schleswig-Holstein’da yılbaşından bu yana toplu taşıma araçlarında maske zorunluluğu kaldırılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!