Korona raporu alanların sayısı arttı

Güncelleme Tarihi:

Korona raporu alanların sayısı arttı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2022 13:30

Almanya’da korona vaka sayısı azalmasına rağmen, korona enfeksiyonu nedeniyle rapor alanların sayısı arttı.

Haberin Devamı

ALMANYA’daki en büyük sağlık sigortalarından olan Barmer konuyla ilgili açıklama yaptı. Sigorta verilerine göre 17-23 Temmuz haftasında, yaklaşık 67 bin 800 sigortalı çalışan Kovid-19 enfeksiyonu nedeniyle çalışamaz raporu aldı. 29 Mayıs-4 Haziran tarihlerinde ise 24 bin 600 korona nedeniyle hastalık raporu alındığı belirtildi. Buna göre artış, yüzde 175 oldu. En yoğun dönemde yani 27 Mart-2 Nisan haftasında ise hastalık nedeniyle rapor alıp maaş almaya hak kazanan yaklaşık 88 bin 600 kişi çalışamaz durumdaydı.

EN ÇOK ETKİLENEN AŞAĞI SAKSONYA
Barmer Sağlık Sigoratasının analizine göre, korona hastalık izninde büyük bölgesel farklılıklar bulunuyor. Buna göre Aşağı Saksonya en çok etkilenen bölge oldu. Bu eyalette 17-23 Temmuz tarihleri arasında korona nedeniyle hastalık izni sayısı ulusal ortalamanın önemli ölçüde üzerinde oldu. Hessen’de her 10 bin kişiden 235’i, Rheinland-Pfalz eyaletinde ise her 10 bin kişiden 223’ü, koronaya bağlı hastalık izni aldı. Koronaya bağlı en az hastalık raporu ise Saksonya eyaletinde alındı.

Haberin Devamı

SONBAHARDA GÜÇLÜ ARTIK BEKLENİYOR
Bu artışın, bildirilmemiş çok sayıda korona enfeksiyonu vakasına işaret ettiği belirtildi. Uzmanlar, insanların pozitif bir korona hızlı testini, PCR testi ile kontrol etmekten kaçındığını belirtti. Robert Koch Enstitüsü’nün (RKI) resmi korona istatistiklerine yalnızca PCR testi ile teyit edilen enfeksiyonlar dahil ediliyor. Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, geçtiğimiz gün “Vaka sayısında güçlü bir düşüş” olduğunu söylemişti. Bununla birlikte, bildirilmeyen vaka sayısının artmakta olduğuna da dikkat çekti. Ancak bakan sonbaharda vaka sayılarında güçlü bir artış beklendiğini de vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!