KONTROLDEN ÇIKTI!

Güncelleme Tarihi:

KONTROLDEN ÇIKTI
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2015 17:24

Macaristan mülteci kontrollerini kaldırınca, pazartesi yüzlerce mülteci trenlerle Almanya’ya hareket etti. İlk mülteci treni gece Münih istasyonuna ulaştı. Bir gecede bin 400 mülteci geldi. Münih tren garında dramatik sahneler yaşandı. Macaristan tren seferlerini son anda iptal etti.

Haberin Devamı

Macaristan’ın kontrolleri kaldırması üzerine yüzlerce mülteci Budapeşte’de trenlere binerek, Almanya’ya akın etti.

KONTROLDEN ÇIKTI


Budapeşte tren garını tıka basa dolduran mültecileri alması için ek vagonlar takıldı.

Günlerdir Budapeşte tren garında bekleyen binlerce mülteci trenlere sığmadı.

KONTROLDEN ÇIKTI


Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu mülteciler bir sonraki trene binme umuduyla Budapeşte tren garında kaldı.

Avusturya ağzına kadar dolu olduğu için ilk treni önce sınırda durdurdu.

Avusturyalı yetkililer Macaristan’da kaydı olanların geri gönderileceğini söyledi. Fakat günlerdir yollarda bitkin düşen mülteciler daha sonra Viyana’ya, oradan da Salzburg üzerinden Almanya’ya hareket etti.

KONTROLDEN ÇIKTI


KADIN VE ÇOCUKLAR

Mülteci dolu ilk tren pazartesi gecesi Almanya’nın Avusturya sınırı yakınındaki Rosenheim tren garına girdi. Polisler vagonları dolaşarak, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 190 mülteciyi kayıt işlemleri için indirdi ve polis spor salonuna yerleştirdi. 200 kadar mülteci ise trenle Münih’e devam etti. Polisin verdiği bilgiye göre Münih’e pazartesi sabah saatlerine kadar trenlerle bin 400 civarında mülteci geldi. Pazartesi gün boyunca bin mültecinin daha beklendiği bildirildi.

KONTROLDEN ÇIKTI


Gece Münih tren garında duygulu anlar yaşandı. Suriye, Afganistan, Irak ve Eritreli mülteciler, “Thank you Germany, We love you, Germany” diye trenden indi. Birçok Alman, mültecileri karşılamak için tren garına geldi ve onlara yiyecek içecek dağıttı. İlk kayıt işlemleri Münih tren garında yapılan mülteciler buradan otobüslerle bölgelere dağıtıldı.

KONTROLDEN ÇIKTI


MACARİSTAN DURDURDU

Mültecilerin trenle geldiği Bavyera Eyaleti’nin İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, Macaristan’ı Avrupa hukukuna uymaya çağırdı. Herrmann, Macaristan’dan gelen mültecileri geri göndermeyecekleri güvencesi verdi. Dublin Anlaşması’na göre mülteciler ilk giriş yaptıkları Avrupa ülkesinde kalmak zorunda.

Macaristan gelen tepkiler üzerine tren seferlerini iptal etti ve Budapeşte garında bekleyen mültecileri garı boşaltmaya çağırdı.

KONTROLDEN ÇIKTI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!