Komisyon Jusos’u eleştirdi

Güncelleme Tarihi:

Komisyon Jusos’u eleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2023 12:01

SPD Bavyera Teşkilatı’nın, Arif Taşdelen’e yönelik iddiaları ele alan iç komisyonu, raporunu tamamladı. Raporda, Taşdelen’i ‘istenmeyen adam’ ilan eden gençlik teşkilatı Jusos eleştirildi. Jusos’un, Taşdelen’i dışlama kararından önce görüşünü almadığına dikkat çekilen komisyon raporunda, Bavyera SPD Teşkilatı’nın Taşdelen’e karşı daha fazla yaptırım uygulanmasına gerek olmadığı ifade edildi.

Haberin Devamı

ARİF Taşdelen’in eyalet teşkilatı genel sekreterliğinden istifasına yol açan süreç geçen yıl yaşandı. Jusos, Bavyera’da bu yıl yapılacak seçimlerde partisinin kampanya sorumlusu Arif Taşdelen’in genç kadınlarla sosyal medya üzerinden irtibat kurmaya çalıştığını ve telefon numaralarını istediğini belirtti. Ancak suçlamaya somut deliller sunmadı ve Taşdelen’in konuyla ilgili görüşleri alınmadan ‘istenmeyen adam’ ilan edilerek Jusos toplantılarına girmesi yasaklandı. Olay daha sonra basına sızdırıldı. Arif Taşdelen, seçim kampanyası yöneticisi olarak adaylarla irtibat halinde olduğunu ve bu nedenle iletişim bilgileri istediğini, bunu yaparken de yanında şahitler olduğunu ifade etti. Taşdelen, avukatı aracılığıyla yine de bu konuda iletişim seminerine katılacağını ifade etti. Partinin eski eyalet teşkilatı başkanı Renate Schmidt gibi isimler Türkiye kökenli siyasetçiye destek verse de Taşdelen SPD Bavyera Genel Sekreterliği görevinden istifa etti.

Haberin Devamı

‘KONU BENİM İÇİN KAPANDI’
SPD suçlamaları araştırmak üzere iç komisyon kurdu. Komisyonun başkanlığına ise SPD’li eski eyalet parlamentosu üyesi ve Bavyera eski anayasa yargıcı Carmen König-Rothemund getirildi. Araştırmasını tamamlayan komisyonun raporunda, ‘bu durumla karşılaşan kadınlar için rahatsız edici bir durumun’ var olduğuna dikkat çekildi. Ancak Arif Taşdelen’in ‘kendi ifadesine göre bu konudaki davranışına ilişkin farklı bir algıya sahip olduğunun da inkâr edilmemesi gerektiği vurgulandı. Komisyon ayrıca, ilgili kişilerin ifadelerine göre tüm olayların ‘suç niteliği taşımadığı’ sonucuna vardı. Jusos, komisyonun raporuna ilişkin henüz bir açıklama yapmadı. Eyalet milletvekili Arif Taşdelen ise BR24’un sorusu üzerine yaptığı açıklamada, kendisi için konunun komisyon raporuyla kapandığını söyledi. Taşdelen, ekim ayında yapılacak seçimlerde Nürnberg SPD’nin bir numaralı adayı olmaya devam edecek.

 

BAKMADAN GEÇME!