Köln’ün en işlek caddesi ışıklandırıldı

Güncelleme Tarihi:

Köln’ün en işlek caddesi ışıklandırıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2024 11:37

Almanya’nın Köln kentinin en işlek alışveriş merkezlerinden Venloer Caddesi, Ramazan ayına özel hilaller, yıldızlar ve kandillerle ilk kez süslendi. Teravih namazının kılınmasına saatler kala yakılan lambalarla cadde, Türkiye’deki sokaklara büründü.

Haberin Devamı

ALMANYA’da minareden ezan okunmasına izin veren Köln Belediyesi’nin bu yaklaşımı, kentte yaşayan Müslümanlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Ramazan süslemeleriyle ışıklarını asan ‘The Ramadan Project’ yetkilileri, Ramazan ayı farkındalığını ve Müslümanlara karşı empatiyi güçlendirmek istediklerini, ayrıca ünlü Alman futbolcu Podolski’nin Mülheim semtinde bulunan ‘Strassenkicker BASE’ alanında halka açık iftar düzenleneceğini açıkladı.

Köln’ün en işlek caddesi ışıklandırıldı
MUSTAFA GÜR: “Köln’de uzun yıllardır böyle bir şey yapılmamıştı. Son zamanlarda biz Türklere böyle şeylere müsaade etmeye başladılar, güzel oldu. Yapanların ellerine sağlık.” Işıklandırmaları görmek için geldiklerini belirten Mustafa Gür’ün eşi de “Ramazan ayı herkese hayırlı olsun. Bu ışıkları hayır sahipleri bunu yapmış belediyede destek vermiş çok da güzel oldu” dedi.
Köln’ün en işlek caddesi ışıklandırıldı
YASEMİN SAYAR: “Işıklandırmaları görmek için Düsseldorf’tan geldik. Ramazan arifesinde ışık bahanesiyle camimizi de gezdik. İlk duyduğumuzda çok sevindik. Almanya gibi bir yerde bu ışıklar çok güzel oldu. Çok sevindik gerçekten.”

Haberin Devamı

ÇEŞİTLİLİĞE FIRSAT VERDİLER

Köln’ün en işlek caddesi ışıklandırıldı

MERVE BABAYİĞİT: “Çok güzel duruyor. Bir değişiklik oldu şehrimiz için. Çok beğendik, bizim için de değişiklik oldu. Buna müsaade etmekle bazı şeyleri ifade ettiler. Yalnızca Hıristiyanlık değil, İslam’ın da bizlerin de burada olduğu kabul edilerek çeşitlilik gösterildi.”
Köln’ün en işlek caddesi ışıklandırıldı
HİDAYET YİĞİT: “Montaj yaparlarken ilk anda şaşırdım. Dedim ‘Bu adamlar ne yapıyor’. Türkiye’de bu tip ışıklandırmalara alışkınız ama ben 40 yıldır Almanya’da yaşıyorum ilk defa şahit oldum. Tabi bunu bize yapılan bir jest olarak görmek lazım. Saygının bir göstergesidir bu. Biz onların Noel bayramına nasıl saygıyla bakıyorsak, onların da bize böyle yanaşması tek kelimeyle çok hoş.
Köln’ün en işlek caddesi ışıklandırıldı
SIMON: “Çok sade ve hoş bir atmosfer. Herkesin kendisini rahat hissetmesi çok güzel ve bu bana zarar vermiyor. Kimseye zararı yok ve bu yüzden bunun çok iyi olduğunu düşünüyorum. Gerekli bir şey, buna bu toplumda yer vermek lazım, akşamları insanlar hak ettiklerini almalı. Memnuniyetle karşıladım.”
Köln’ün en işlek caddesi ışıklandırıldı
Bir başka Alman vatandaşı ise ışıklandırmaları bu sözlerle değerlendirdi: “Müthiş. Bu gerçekten harika bir fikir ve bugün buraya bir göz atmak, ışıkları görmek için yürüyüşe çıktık. Pek çok hoş insanla tanıştığımız için şanslıyız.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!