Köln’de İsrail karşıtı protesto

Güncelleme Tarihi:

Köln’de İsrail karşıtı protesto
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2023 10:56

Almanya’da geçen haftalarda olaylı geçen İsrail karşıtı gösterilerin ardından cumartesi günü Köln’de gerçekleştirilen protesto olaysız sona erdi. Gösteriyi organize eden Filistinli kadın, kalabalığı sürekli farklı sloganlar atmamaları konusunda uyardı.

Haberin Devamı

İSRAİL’in Gazze’ye yönelik saldırıları Köln’de protesto edildi. Filistinli bir kadın, cumartesi günü 15.00–18.00 saatleri arasında Köln Heumarkt Meydanı’nda gösteri için izin aldı. 400 kişinin katıldığı İsrail karşıtı bir gösteride bildiriyi okuyan kadın, kalabalığa sık sık “Ne olur farklı slogan atmayın, benimkileri tekrar edin” uyarısı yaptı. Kadın, resmi izin alarak yaptığı gösteride belirli dövizlerin taşınmasına, belirli sloganların atılmasına izin verildiğini söyledi. Kalabalığa seslenen organizatör şöyle dedi:

Köln’de İsrail karşıtı protesto
‘BİZİ İNSAN OLARAK GÖRMÜYOR’
“Hastane ve Gazze’deki kilise saldırında İsrail’in insan haklarına aykırı zorbalıkları kabul edilemez. İsrail, Filistinlileri insan olarak görmüyor. Bizlere hayvan gözüyle bakıyor. Burada kısıtlı, sınırlı şeyler söyleyebiliyorum. Daha fazla dışına çıkamıyorum. Toplantı iznini alırken söz verdim, ne olur sloganlarınıza dikkat edin. Buradaki toplantıdan ben sorumluyum. Bunlara, bize birilerinin dediği gibi hayvan olmadığımızı gösterelim.”
Organizatör sıklıkla yaptığı hatırlatmada sloganlara dikkat edilmesini, yalnızca kendisinin söylediklerinin tekrarlanmasını istedi. Toplantıda ‘Uluslararası Dayanışma’, ‘Gazze’de su yok, elektrik yok’, ‘Çocukları bombalamak meşru müdafaa değildir’, ‘Filistin’in yanında durmak insanlıktır’, ‘Özgür Filistin’ dövizleri taşındı. Polisin yaklaşık 20 araçla koruma altına aldığı gösteri 3 saat sonra olaysız bir şekilde sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!