Köln Merkez Camisi’nde ezan ilk kez dışarıdan okundu

Güncelleme Tarihi:

Köln Merkez Camisi’nde ezan ilk kez dışarıdan okundu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2020 12:51

Almanya’nın Kuzey-Ren Vestfalya Eyaleti’nin Köln kentinde koronavirüs (Covid-19) salgınında Müslümanlara moral olması için, hükümetin de izniyle DİTİB’e bağlı Merkez Camisi’nde akşam ezanı ilk kez dışarıdan okundu. Ezanı, din görevlisi Naci Şengün okudu.

Haberin Devamı

İSLAM Toplumu Milli Görüş Teşkilatları Köln Bölge Başkanı Selahattin Demirci, virüsün etkilediği Müslümanlara moral olması için bu iznin verildiğini söyledi: “Geçtiğimiz günlerde Köln kiliseleri, belediye ile irtibatlı bir şekilde kendi mensuplarına motivasyon verebilmek için her gün saat 19:30’da kilise çanlarını çalmaya başladılar. Köln Belediye yetkilileri de bizlere bir yazı göndererek, salgın nedeniyle ibadethanelerin kapanması sürecinde kiliselerin dayanışma için çanlarını çaldırdıklarını, camilerde de bu zorlu süreçte Müslümanlara moral ve motivasyon amaçlı olarak dışarıdan duyulabilir şekilde ezan okunabileceğini, buna müsaade verdiklerini ilettiler. Bu izni verirken özellikle temas yasağının hâlâ geçerli olduğunu ve cemaat ezanı duyduğunda caminin önünde veya içinde toplanılmaması gerektiğini bildirdiler. Bundan hareketle yasal çerçeveyi göz önünde bulundurarak komşularımızda huzursuzluk doğuracak bir aksiyondan, cami önünde toplanmak, ezan okunurken sokakta tekbir getirmek gibi hususlardan kaçınılmalı.”
İnşaatı 2009 yılında başlayan Köln Merkez Cami Külliyesi, 29 Eylül 2018 günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katıldığı resmi açılış töreninde dualarla ibadete açılmıştı.

Haberin Devamı

Köln Merkez Camisi’nde ezan ilk kez dışarıdan okundu

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!