Kira mağduru Adalet Bakanı'ndan yeni yasa tasarı

Güncelleme Tarihi:

Kira mağduru Adalet Bakanından yeni yasa tasarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2018 11:19

Federal Adalet Bakanı Katarina Barley, büyük şehirlerdeki kira artışlarının kabul edilemeyeceğini, bunun için yasa tasarısı hazırladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

2013’te SPD milletvekili seçilince Berlin’e taşındığını belirten Bakan Barley, şöyle dedi: “Beş yıl önce taşınınca FDP milletvekilinin boşlattığı evi kiraladım. Üç yıl sonra kiram yüzde 15 oranında arttı. Ev sahibi yasaların öngördüğü en üst oranda kirayı artırdı. Yeni hazırladığımız yasa tasarısı, modernizasyon maliyetlerinin kiralara yansımasını sınırlandırıyor. Böylece kiracılar korunuyor. Ev sahipleri bölgedeki ortalama kiralardan neden yüzde 10 daha fazla kira talep ettiklerini şeffaf bir şekilde ortaya koymak zorunda kalacak. Aksi taktirde fazladan alınan kira miktarları iade edilecek.”

'FAHİŞ ARTIŞLARI ENGELLEYECEK'
Hazırladıkları tasarının fahiş kira artışlarını engelleyeceğini savunan Bakan, tasarının binalarda yapılan restorasyon veya lüks değişikliklerin kiralara yansımasını önleyeceğini söyledi. Bakan Barley, “Tasarı umarım hızlı şekilde yasalaşır” dedi.
Ev sahiplerinin hukukçu ve öğretmenleri kiracı olarak istemediğini de belirten Adalet Bakanı Katarina Barley, “Hukukçular ve öğretmenler ev sahiplerinin sevmedikleri meslek grupları. Bu yüzden kiralık ev bulmaları zor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!